Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Z kurtu na pivo. Tenista rozhýbal restauraci v Hradci Králové

Od stolu je tu velkými prosklenými stěnami vidět do hal, kde den co den, od rána do noci, trénují tenisté, badmintonisté a další sportovci. Kolem jsou antukové a volejbalové kurty, pravidelně se tu odehrávají velké sportovní akce. Oblíbená restaurace v královehradeckém areálu Sportpark teď dostala nový kabát a také nový název – Bernard Pub U Viktora. Provoznímu Viktoru Macurovi se tu podařilo vytvořit rodinnou atmosféru, ve které se zákazníci cítí dobře.

„S kamarádem, který je kuchař, jsme se do provozování restaurace pustili v roce 2022. Miluju jídlo, ale v kuchyni je pánem on, já se věnuji provozu. Pomohlo nám to, že v roce 2022 povolilo sevření protiepidemických opatření, ale není to ten hlavní důvod, který k nám návštěvníky přivádí i teď,“ ohlíží se za rokem a půl intenzivní práce Viktor Macura, který prostředí sportoviště dobře zná jako dřívější trenér a rozhodčí, ale také jako dlouholetý hráč tenisu.

V hospodě je dobrá atmosféra, manažer pro hosty připravuje spoustu akcí a po převzetí restaurace také vyměnil dodavatele piva, čepuje pivo Bernard. „Je to prostě dobré pivo, je mi sympatická i značka. Když jsme tu začínali, byla to jasná volba. Dobře jsme udělali,“ hodnotí s odstupem Viktor Macura. Bernard Pub v Hradci Králové nyní nabízí čtyři druhy piva, pátý kohout je tzv. Rotující pípa, na které se bude průběžně měnit nabídka speciálů humpoleckého pivovaru. Kuchyně připravuje jak tradiční česká jídla a speciality k pivu, tak lehčí menu pro sportovce.

Měkká franšíza dává prostor pro originalitu

Aktuálně je celkem 15 franšízových podniků Bernard, z toho jeden na Slovensku a dva ve Španělsku. Šest Bernard Barů se zaměřuje především na nápoje a jídla převážně z grilu a barovou kuchyni, devět Bernard Pubů má i plnohodnotnou kuchyni.

„Bernard Pub je značková stylová restaurace, kde pivo čepuje a podává zaškolený a zkušený personál. Kvalitu provozovatel pravidelně konzultuje se zástupci pivovaru,“ říká ke konceptu franšízové sítě obchodní ředitel Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Šípek. Podniky spojuje značka piva, vzhled a kvalita sortimentu, ale dva stejné provozy nenajdete. Jde o tzv. měkkou franšízu, která nabízí originalitu. V žádné provozovně např. nejsou stejné jídelní lístky, pivovar nediktuje centrálně, co vařit a od koho nakupovat suroviny, jaké nealkoholické nápoje provozovna nabízí apod. To tzv. „tvrdé“ franšízy neumožňují.