Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL bude přehlídkou nových chutí, nápojů a kulinářského umění i setkáním s profesionály

Praha, 27. září 2022 – Aktuální novinky, významné značky a kvalitní produkty z oborů hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie se představí na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2022. Akce pro profesionály i milovníky gastronomie se koná ve dnech 29. září až 1. října na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Expozice tuzemských i zahraničních výrobců a dodavatelů nabídnou technologie i potravinářské produkty, nápoje nebo možnosti setkání s osobnostmi oboru. Nebude chybět odborný kongres, kulinářská show či přednášková kavárna plná zajímavých hostů. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je tradiční přehlídkou toho nejlepšího, co aktuální HoReCa segment nabízí. Také letos na přelomu září a října bude přehlídkou aktuálních trendů mezi produkty, technologiemi i službami výrobců a dodavatelů. Jedním z velkých témat veletrhu bude také digitalizace oboru a její stále více rostoucí význam pro úspěšné podnikání v gastronomii a hotelnictví.

Návštěvníci se mohou těšit na velkou dávku inspirace, inovací a kreativity. Veletrh bude exhibicí lákavých potravin, nápojů, umožní nahlédnout do kuchyní profesionálních kuchařů a hvězd kulinářského oboru. Ochutnávat vybrané speciality, poctivou kuchyni i obdivovat moderní vybavení bude možné například na stáncích vystavovatelů A.T. FORNAX, INTERGAST, RETIGO, IMESO, I-GASTRO, UNOX nebo EVENT SELECTION. Představí se multifunkční spotřebiče i technologické novinky do kuchyní. Návštěvníci se mohou těšit na mezinárodní portfolio gastronomických zařízení, uvidí třeba hyper rychlou troubu Speed – X, která získala již 3 světová ocenění. Chybět nebudou v Letňanech zajímavosti jako hmyzí pochoutky, jogurtovače pro profesionály, superpotraviny či kvalitní obalové materiály s příměsí bambusového vlákna.

Silné značky i program

Portfolio 12 firem nabízejících české potraviny na své expozici představí Státní zemědělský intervenční fond. Návštěvníci veletrhu se seznámí také s vybranými výrobky, které se pyšní označením národní značkou kvality KLASA či značkami Regionální potravina a BIO. A kdo si potrpí na asijské produkty, ocení nabídku specialit, kterou do Letňan přinese vietnamská ambasáda. Mnoho zajímavostí a kvalitního zboží uvedou v PVA EXPO PRAHA také výrobci nápojů. Například pivovar Ferdinand z Benešova, který vaří piva klasickým způsobem, spodní kvašení a následné dokvašování v ležáckém sklepě, kde leží až 90 dní. Plzeňský Prazdroj bude prezentovat experimentální pivovar Proud.

Zájemci si mohou vybrat také z bohatého programu. V Hale 4 letňanského výstaviště bude v provozu speciální kavárna GASTRO COFFEE, která návštěvníkům poradí ve všem, co potřebují vědět o gastronomii. V sérii téměř tří desítek přednášek se zájemci dozvědí například, jak řešit nedostatek pracovních sil, jak pracovat s novými talenty, informace a tipy pro institucionální stravování nebo nahlédnou do bistrologie. V programu veletrhu bude také školení Profesního Sdružení Sanitace nápojových cest nazvané Autorizace profesionálů PSSNC, které se koná v pátek 30. září ve spolupráci s mistry výčepními. Odborníci na veletrhu poradí také s úsporami vody a energií, se zařizováním interiérů podniků nebo marketingem pro restaurace. O své znalosti se podělí poskytovatel hotelových rezervačních systémů a marketingu, chybět nebude přehlídka profesních oděvů a kuchařská show.

Odborný kongres

Jaká je reálná tvář dnešního českého světa HoReCa? Na toto téma bude zaměřeno největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví v rámci doprovodného programu veletrhu. Tím je odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, který se bude konat první den veletrhu, 29. září. V rámci něj vystoupí mnoho osobností, které představí trendy na trhu, klíčová data, nastíní perspektivy oboru, vize budoucnosti a také poradí, jak pojmout koncept svého gastronomického či hotelového zařízení v dobách vlády moderních technologií. Účastníci kongresu se setkají také například s uznávanými food blogerkami v panelové debatě, mohou si vychutnat baristickou či barmanskou show nebo okusit párování jídel a nápojů z rukou profesionálů. Více na www.for-gastro.cz.

Lucie Bártová, vedoucí PR oddělení ABF, a.s., bartova@abf.cz