Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Restaurační vozy Českých drah nabízejí podzimní menu

Cestující, kteří zavítají do jídelních vozů ČD Restaurant, si mohou vybrat z  podzimní nabídky. Na své si přijdou jak vegetariáni, tak milovníci sladkého. Menu bylo vytvořeno ve spolupráci s juniorským národním týmem kuchařů a cukrářů AKC ČR. V nabídce zůstávají také oblíbené stálice jako smažený řízek nebo svíčková.

Jídla hrající na talíři stejnými barvami jako podzim za okny, s typicky českými ingrediencemi a ozvláštněná prvky moderní gastronomie, tak vypadá podzimní menu v jídelních vozech Českých drah. Novinky podzimního menu byly už tradičně připraveny ve spolupráci s Národním týmem Asociace kuchařů a cukrářů ČR a v sezonní nabídce nechybí ani vegetariánský pokrm nebo sladká tečka.

Podzimní menu
·        houbový krém se smaženými bramborami,
·        řepové krupeto s marinovaným sýrem feta,
·        guláš z vepřových líček, žemlový knedlík se špekem, nakládaná červená cibule,
·        makovec s povidlovou náplní a čokoládovým krémem.
Kromě sezónních jídel si cestující mohou pochutnat i na stálé nabídce, jejíž ikonickou položkou je svíčková. Nejprodávanějším jídlem posledních let je pak další klasika, čerstvě usmažený kuřecí řízek.
Již pátým rokem nabízejí jídelní vozy ve spolupráci s pivovarem Chroust vlastní řemeslné pivo Union, které je u cestujících velmi oblíbené i díky etiketě se železničním motivem.

V příloze zasílám ilustrační fotografie a odkaz na video k jídelním vozům: https://www.uschovna.cz/zasilka/NFXYHW7ITPRCRGW4-9H7/
Video naleznete i na sociálních sítích Českých drah: https://fb.watch/o1ZacuzWpE/

Přeji pěkný den!
Lukáš Kubát