Regionální potravina 2025
Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, Zlínský kraj, 14. 4. 2025
Regionální potraviny a výrobky z místních surovin se stávají stále důležitější součástí cestovního zážitku. Turisté si s nimi spojují jednotlivé destinace, chtějí je ochutnat, poznat jejich příběh. Často si je odvážejí domů jako chutný suvenýr. Právě takové výrobky oceňuje soutěž Regionální potravina, kterou letos již pošestnácté vyhlašuje Ministerstvo zemědělství ČR a Státní zemědělský intervenční fond.
Do krajského kola Zlínského kraje se mohou hlásit zemědělci a potravináři z celého území Východní Moravy, kteří splňují podmínky soutěže – tedy vyrábějí z převážně lokálních surovin, zaměstnávají méně než 250 osob a jejich výrobky si zaslouží pozornost veřejnosti. Přihlášky lze podávat až do 23. května 2025. Krajským koordinátorem je i letos agentura Festing.
„Zlínský kraj je bohatý na šikovné producenty a farmáře, kteří s úctou k tradici a přírodě vytvářejí poctivé výrobky. Tato soutěž jim dává šanci zviditelnit se, získat prestižní ocenění
a posunout své podnikání dál. Věřím, že i letošní ročník upozorní na další výborné regionální produkty,“ uvedl radní pro kulturu a cestovní ruch Zlínského kraje Ivan Láska.
Značka Regionální potravina, která se od roku 2010 uděluje nejlepším výrobkům ve 13 krajích České republiky, je nejen symbolem kvality a důvěry, ale také cestou ke zviditelnění, lepší prodejnosti
a navázání nových obchodních partnerství. Projekt si klade za cíl posilovat vztah k místnímu původu potravin, podporovat lokální ekonomiku, udržitelné zemědělství a vysokou kvalitu. Pro výrobce je účast v soutěži bezplatná a proces
přihlášení je snadný – vše důležité najdou na webových stránkách