Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Praha bude hostit soutěž Pekař roku 2025 junior

Již 27. ročník soutěže Pekař roku junior se letos uskuteční ve dnech 25. a 26. března 2025 v prostorách České zemědělské univerzity v pražském Suchdole. Akci pořádá Svaz pekařů a cukrářů v ČR, jejím generálním partnerem je obchodní řetězec Albert.

Gratulace-vitezce-P.-Krivka_archiv_2024.

Soutěžící studenty pekařských oborů čekají disciplíny přípravy jemného pečiva (pletená a skládaná vánočka) a koláčů, pečení běžného rohlíku a v neposlední řadě pšenično-žitného konzumního chleba. Odborná porota bude hodnotit dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování. Na vítěze soutěže čeká titul Pekař roku 2025 junior, skleněný chléb a především zájem pekařských firem o šikovného řemeslníka.

Soutěž Pekař roku junior pořádá Svaz pekařů a cukrářů v ČR. Svaz studenty pekařských oborů podporuje speciálním stipendiem, vydává odborné publikace a propaguje pekařský obor jako celek a zároveň propojuje potravinářské školy a učiliště s pekárnami a výrobní praxí.

Mladé talenty se snažíme dlouhodobě podporovat. Jsem velmi rád, že soutěž pro juniorské pekaře pořádáme letos již posedmadvacáté, a to v krásných prostorách České zemědělské univerzity v Praze v Suchdole. Práce s mladou generací má v našem oboru zásadní význam nejen pro uchování tradice, ale i pro zajištění dynamického rozvoje našeho odvětví v budoucnosti. Díky soutěžím, jako je Pekař roku junior, se Česká republika může pyšnit nejen bohatou historií, ale také světlou budoucností pekařského umění,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

I letos se soutěž uskuteční s podporou generálního partnera, kterým je společnost Albert. „Pro kvalitu nabídky našich prodejen je čerstvé pečivo zcela zásadní, a podpora nové generace českých pekařů je i proto velmi důležitá. Těší nás vidět talentované účastníky soutěže a jsme rádi, že události, jako je tato, popularizují pekařské řemeslo. Vždyť naše prodejny nabízejí zákazníkům pečivo z desítek českých pekáren po celé republice. Děkujeme Svazu pekařů a cukrářů za možnost spolupráce,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. (SPaC ČR), je významné potravinářské profesní sdružení, jež hájí zájmy firem podnikajících v pekařském a cukrářském oboru a podporuje jejich činnost. V současné době sdružuje 130 členů – pekáren a cukráren, dodavatelů strojního zařízení, surovin, služeb a potravinářských škol. Více informací na www.svazpekaru.cz.