Palírna Agnes v Bohdanči

na Kutnohorsku je tak trochu Rudolfovou laboratoří

Nedaleko Pilského rybníka naproti hotelu Agnes / přes vodu jak se říká/ kousek od sadu a pod rozhlednou je palírna Zelená-Bohdaneč tak trochu Rudolfova laboratoř.

Dále jen Jan Kadlec:

Vyrábí se zde pálenky vždy pouze z daného ovoce bez přidání průmyslově vyráběného lihu a samozřejmě bez přídavku jakýchkoliv náhražek, aromat a cukru.

Likéry jsou vyráběny pouze z naší pálenky a námi zpracovaného ovoce většinou z našeho sadu, vlastního medu a bylin i koření- žádná barviva dochucovadla nebo náhražky.

Medovina je poctivě vyráběná studenou cestou a vyráběná pouze z vlastního medu.

Mošty jsou vlastně jen štáva z čerstvě vymačkaného ovoce, bez přidaného cukru a neředěné,

jemně pasterované pro uchování všech výživových hodnot při trvanlivosti až 18 měsíců

Meadicine Gin,dlouhá cesta k vlastnímu ginu. První rok vytočíme med od vlastních včel.

Vyrobíme medovinu a necháme ji zrát. Druhý rok vyzrálou medicínu vydestilujeme, čímž získáme ten nejjemnější destilát -medovec. Medovec pak necháme opět rok zrát. Poté přidáme směs vybraných bylin a koření, necháme macerovat a pomalu znovu destilujeme.. a zázrak je na světě.

Pěstitelská- palírna-vlastní pálenka z vašeho ovoce, nebo kvasu.

Ovocný lihovar-ovocné pálenky všeho druhu-slivovice, hruškovice, jablkovice, višňovice, třešňovice.

Odrůdové speciality-Hruškovice z odrůdy Muškatelka, Rynglovice z odrůdy Zelená Renkloda, Mirabelkovice Nancy, Gin-medovicový, Ovocné likéry, Medovec-pálenka z medoviny, Medovina.

Moštárna-100% ovocné mošty: jablečný, jablečno hruškový,100% ovocno- zeleninové mošty: jablko+ mrkev, jablko+ červená řepa, jablko+ zázvor.

Moštování pro pěstitele z vlastního dovezeného ovoce-baleno do BAG-in-BOX- po celou sezonu

zdroj:Palírna Agnes