Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Oblíbená Pivovarská restaurace ve Svijanech se po rekonstrukci opět otevírá veřejnosti

Modernější interiér, terasa a kapacita až 241 hostů

Svijany, 4. května 2023 – Oblíbená svijanská Pivovarská restaurace se po několikaměsíční rekonstrukci na konci dubna opět otevřela hostům. Jedna z padesáti nejoblíbenějších českých restaurací podle hodnocení uživatelů serveru Mapy.cz nabízí návštěvníkům kompletní sortiment čepovaných svijanských piv a tradiční českou kuchyni na nejvyšší úrovni. Celkem nyní může obsloužit až 241 hostů, z toho 75 na nově budované venkovní terase.

Málokterý návštěvník po exkurzi v pivovaru nebo prohlídce Zámku Svijany nevyužil možnost se dobře najíst a napít v naší pivovarské restauraci. Již od roku 2002 je také oblíbeným cílem turistů směřujících do Českého ráje nebo řidičů na cestě mezi Mladou Boleslaví a Libercem. A protože stále rostoucímu počtu hostů už kapacitně skutečně nestačila, museli jsme přikročit k její rozsáhlé modernizaci a rekonstrukci. Jejich výsledkem je jak vyšší počet míst, tak i moderní interiér a zázemí,“ vysvětluje projekt rekonstrukce ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík.

Pivovarská restaurace by měla být chloubou a výstavní skříní každého pivovaru, naše nyní zcela jistě splňuje obojí,“ pokračuje Roman Havlík. Interiér restaurace byl podle něj zrekonstruován podle nejnovějších standardů, stále však odráží i tradice jednoho z nejstarších českých pivovarů. Renovace se dočkala podlaha a přibyly akustické tlumící segmenty v dolní části zdí a spodních částí stolů a židlí. Historii připomínají nově přiznané původní cihly ve stropním oblouku.

foto: Jiří Částka, www.FotografNemovitosti.cz

Moderními prvky jsou naopak designový výčepní pult s dvanácti pivními kohouty typu Nostalgie, který byl po rekonstrukci přemístěn do centrální místnosti restaurace, a prvotřídní zachlazený box na pivní sudy. „Do značné míry jsme při rekonstrukci využili interiérové, designové a grafické prvky, které jsou již k vidění v jiných svijanských restauracích a které budou do budoucna jako jednotící téma prostupovat i dalšími provozovnami,“ dodal ředitel.

Významně se při rekonstrukci proměnilo zázemí restaurace. Kuchyně je nyní dimenzována na maximální návštěvnost a přibyly skladovací prostory pro pivní sudy a rozšířený sklad pro suroviny k přípravě jídel. „Pivovarská restaurace byla vždy vyhlášená tradiční českou kuchyní a na skvělá hotová jídla do ní na oběd a třetinku desítky chodíme každý den i my. Je skvělé, že díky novému zázemí a většímu počtu míst si je bude moci i ve špičce vychutnat více spokojených hostů. A stejně tak večerní nabídku výborných jídel à la carte i všechna svijanská piva přímo od zdroje, která jsou precizně ošetřena a čepována pod přísným dohledem našeho sládka Petra Menšíka,“ doplňuje Roman Havlík.

foto: Jiří Částka, www.FotografNemovitosti.cz

Širší projekt Pivovarského dvora

Nová podoba restaurace je součástí širšího projektu Pivovarského dvora, z nějž se nově do restaurace vstupuje. Vedle vchodu se nyní nachází krytá zahrádka s vodními prvky. Parkovací stání na dvoře byla nově vyznačena i pro motocyklisty a vyhrazené místo slouží pro autobusy. Nechybějí samozřejmě ani stojany na kola pro cyklisty.

Rekonstrukce restaurace, dosavadní úprava pivovarského dvora, zahrádka, zpevnění a zpřehlednění parkoviště a nově zprovozněné ubytovací kapacity pro zaměstnance pivovaru nad restaurací si vyžádaly celkovou investici přes 20 milionů korun. A v budoucnu plánujeme v modernizaci Pivovarského dvora dále pokračovat. Její součástí bude například i plánovaná rekonstrukce pivovarské prodejny, ale i další investiční akce,“ uzavírá Roman Havlík.

Pivovar Svijany

Pivovar ve Svijanech byl založen v roce 1564 a je tak jedním z nejstarších českých pivovarů vůbec. Jeho novodobá historie se datuje od poslední změny vlastnického uspořádání v roce 1998, kdy se novým vlastníkem upadajícího pivovaru s výstavem 30 tisíc hektolitrů stala ryze česká společnost Pivovar Svijany, s. r. o., (po roce 2005 Pivovar Svijany, a. s.). Od té doby pivovar zněkolikanásobil výstav a stal se jednou z nejoblíbenějších značek tradičního českého piva. Loni pivovar uvařil celkem 653 tisíc hektolitrů piva. Pivovar Svijany si zakládá na tradičním výrobním postupu tzv. dvourmutovém způsobu vaření, kvašení v otevřených kádích a dlouhodobém zrání piva v ležáckých sklepích. Pro výrobu bohatého sortimentu osmnácti převážně nepasterizovaných piv používá většinou humnový slad z malých českých a moravských nezávislých sladoven, vodu z vlastních studní a žatecký poloraný červeňák z vlastních chmelnic. Do svého rozvoje Pivovar Svijany v uplynulých letech investoval více než jednu miliardu Kč, nejvíce do stáčírny plechovek za 100 milionů Kč. Významně také investoval do odkupu chátrajícího svijanského zámku od soukromého vlastníka a jeho rekonstrukce. Zámek Svijany byl odjakživa součástí pivovaru, proto byl v roce 2016 znovu otevřen veřejnosti, která může kromě prohlídky zámeckých prostor absolvovat i exkurzi v samotném pivovaru Svijany a poznat tradiční výrobu českého piva na vlastní oči.

www.pivovarsvijany.cz

www.facebook.com/svijany

www.instagram.com/pivovarsvijany/

Kontakt pro média:

Luboš Spálovský

Temper Communication