Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Na palubě jídelních vozů Českých drah se mohou cestující těšit na nové sezónní menu

S koncem února vám ČD Restaurant se servisem JLV přiváží do jídelních a bistro vozů Českých drah novou sezónní nabídku. Nové menu pro vás tradičně připravila společnost JLV, která ve vlacích ČD tradičně zajišťuje catering, ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Součástí menu je polévka, masová specialita i vegetariánský hlavní chod a dezert. Novinkou je i grafická podoba jídelního lístku, který nyní zdobí grafické dílo světově uznávané výtvarnice Míly Fürstové.

Naše restaurační vozy se servisem od JLV se těší stále se zvyšující oblibě mezi cestujícími. Jsem proto rád, že jim pravidelně můžeme nabízet nové kulinářské speciality plné zajímavých chutí. Důkazem, že nabízíme na kolejích špičkovou gastronomii, je i to, že jídelní vozy Českých drah jsou populární i mezi cestujícími v Německu, Rakousku nebo na Slovensku. Dokonce vidíme i trend ‚gastroturistiky‘, kdy se lidé pro své cesty přímo vybírají vlaky s restauračními vozy,“ říká člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu Jiří Ješeta a doplňuje: „V současném jízdním řádu vypravujeme každý den celkem 159 vlaků se službou ČD Restaurant se servisem JLV. Přibližně v polovině letošního roku pak v naší flotile přivítáme restaurační vozy nové generace ComfortJet, na které se mohou těšit cestující na vlacích směřujících z Česka do Berlína a Hamburku a v budoucnu i do Vídně, Bratislavy, Budapešti nebo do dánské Kodaně.“

Sledování moderních trendů a spolupráce se špičkami v oboru. To je recept společnosti JLV, se kterým slavíme úspěchy u našich zákazníků. Nové menu představuje svěží a lehká jídla a já věřím, že se cestujícím ve vlacích národního dopravce bude líbit a bude jim chutnat minimálně tak jako současná nabídka, se kterou se nyní loučíme,“ uvedl generální ředitel JLV, a.s., Bohumír Bárta.

V novém menu kombinujeme poctivé suroviny a výrazné chutě tradiční kuchyně. Nechybí silný hovězí vývar nebo špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory. Pro vegetariány jsou připravené lehké penne s pestem z grilovaných paprik a sladká tečka je tentokrát v podobě citronového cheesecaku s medem a mandlemi, jenž spojuje osvěžující chuť citrusů s jemností mandlí,“ popisuje nabídku prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec.

Obálku jídelního lístku zdobí dílo Míly Fürstové

Aby cesta byla příjemná nejen chuťově, ale i vizuálně, jídelní lístek ČD Restaurant se servisem JLV zkrášlí jedinečné grafické dílo uznávané výtvarnice Míly Fürstové, tvořící pro mnohé světové hvězdy showbyznysu – například skupinu Coldplay. „Inspiraci pro novou obálku jídelního lístku jsem našla v kráse české krajiny, která poskytuje nekonečnou inspiraci pro každého výtvarníka. Osobně miluji cestování vlakem, zvláště pak restauračním vozem, kde si ráda dám něco dobrého na zub a nechávám se unášet pohodou a klidem cestování po železnici,“ říká Míla Fürstová.

Menu

Polévka:

  • Hovězí vývar se zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky

Specialita:

  • Špalek z vepřového ramínka s máslovými šťouchanými brambory a zelným salátem s řepou a křenem

Hlavní chod vegetariánský:

  • Penne s pestem z grilovaných paprik a sýrem Gran Moravia

Dezert:

  • Citronový cheesecake s medem a mandlemi

Další nové produkty v nabídce:

  • Pivní speciál Chroust – UNION Czech IPA 13

  • Exkluzivní italské šumivé víno Prosecco DOC Frizzante

  • Limitovaná edice craftové limonády Raks – malina

Nové sezónní menu doplňuje stálý jídelní lístek. Cestující se tak mohou i nadále těšit např. na svíčkovou na smetaně s houskovým knedlíkem, kuřecí řízek s bramborovým salátem a další pochutiny z naší nabídky. Kompletní přehled nabídky naleznete na webu.

Filip Medelský

tiskový mluvčí ČD