Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Letní inspirace chutných lehkých jídel od Mlékárny Valašské Meziříčí

Konkurence v mlékárenském průmyslu je velká. Je zde mnoho tradičních velkých výrobců i těch
menších podobně jako Mlékárna Valašské Meziříčí, ale ne nevýznamných, kteří dokáží těm velkým
konkurovat cenou i kvalitou. Za dobu třiceti let, kdy valašská mlékárna na trhu působí, se stala lídrem
ve výrobě tekutých kysaných výrobků u nás. Významné postavení drží také ve výrobě jogurtů. A to
především proto, že zachovává tradiční receptury svých výrobků a drží tu nejvyšší kvalitu. Mlékárna
Valašské Meziříčí sází na kvalitní a osvědčené dodavatele, kdy s velkou většinou spolupracuje již
dlouhá léta, po která našli společnou řeč. A protože si přeje Mlékárna Valašské Meziříčí být svým
zákazníkům stále na blízku, přináší letní inspiraci chutných lehkých jídel, kde všude lze využít právě
sortiment mléčných kvalitních výrobků z portfolia mlékárny.
„Pro letošní letní inspiraci Vám chceme nabídnout jak tradiční recept, tak recepty s letními i exotickými
ingrediencemi,“ uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí. „Recepty
jsou jednoduché, svěží a potěší nejen Vás, ale i Vaše blízké. Obzvláště pak v těchto letních teplých měsících
oceníte rychlou přípravu, abyste tak nemuseli trávit hodiny jen u plotny a mohli byste být spíše s rodinou nebo
si pokrm mohli společně vychutnávat někde na letní terase,“ dodává Zuzana Pavelková.
LETNÍ INSPIRACE
CHIA PUDING


příprava: snadná, porce: 2
Ingredience:
1 Kefírové mléko citrón a bezový květ

40 g chia semínek
čerstvý nebo konzervovaný ananas
Postup:
Do uzavíratelné nádoby nasypeme chia semínka, která zalijeme
kefírovým mlékem. Nádobu uzavřeme, dáme ji do lednice a necháme
chia semínka nasát svěží kefír ideálně přes noc. Chia semínka tak
nabobtnají, zvětší svůj objem a vytvoří puding. Hotový puding
přendáme do sklenice a ozdobíme jej čerstvým nebo konzervovaným ananasem dle chuti a dostupnosti.
Tisková informace
Praha, 14.06.2022
Pro více informací kontaktujte:
Kateřina Goroškov: e-mail: katreh@post.cz, GSM: 731 613 603
MERUŇKOVÝ KOLÁČ


příprava: snadná, doba přípravy: 60 minut, porce: 12
Ingredience:
500 g čerstvých meruněk
2 kelímky Kysané smetany z Valašska
2 kelímky polohrubé mouky
1 kelímek krupicového cukru
kypřící prášek
2 vejce
3 lžíce mléka
na drobenku navíc máslo, krupicový cukr a hrubou mouku
Postup:
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme Kysanou
smetanu, mléko a vejce. Prošleháme ruční metlou dohladka.
Směs nalijeme do vymazané a vysypané pečící formy, poklademe
meruňkami a posypeme drobenkou. Dáme péct do vyhřáté trouby
na 180°C asi na 30 minut.
SMOTHIE S CEREÁLIEMI


příprava: snadná, doba přípravy: 15 minut, porce: 2
Ingredience:
1 Acidofilní mléko s cereáliemi
2 banány
mango
marakuja
lžíce javorového sirupu
Postup:
Všechny ingredience kromě marakui rozmixujeme v mixéru nebo
smoothie přístroji. Přelijeme do sklenic a do každé zamícháme
polovinu dužiny z marakui. Ozdobíme lístkem máty a podáváme.

MASO V BÍLÉM JOGURTU


příprava: snadná, doba přípravy: 3 hodiny, porce: 4
Ingredience:
1 kg kuřecích stehen bez kosti
2-3 lžíce Bílého jogurt z Valašska
šťáva z půl limetky
sůl, pepř
lžíce oleje
koriandr na posypání
Postup:
Všechny ingredience smícháme společně s
masem a necháme odležet 2-3 hodiny v
lednici. Vložíme v pekáčku do rozpálené
trouby na 180 °C a pečeme přibližně
hodinu bez zakrytí. Jakmile maso začne
zlátnout, můžeme vytáhnout, posypat
čerstvým, nasekaným koriandrem a
podávat. Mezitím si připravíme dip ze zbytku jogurtu, šťávy z druhé poloviny limety a čerstvého koriandru.
MRAŽENÝ JOGURT S LETNÍM OVOCEM

příprava: snadná, doba přípravy: 2 hodiny, porce: 2
Ingredience:
2 kelímky Smetanového bílého jogurtu z Valašska
3 kelímky melounu
3 kelímky jahod
lžíce javorového sirupu
granola na posypání
Postup:
Ovoce nakrájíme na kostičky a dáme do mrazáku. Zmrzlé
ovoce nasypeme do mixéru, přidáme jogurt a javorový sirup a
rozmixujeme dohladka. Jogurt by měl být připraven k podávání.
Pokud je příliš řídký, necháme ještě chvíli ztuhnout v mrazáku.
Posypeme granolou, dozdobíme čerstvým ovocem a je hotovo.
Mlékárna Valašské Meziříčí Vám přeje pohodové a krásné léto!
____________________________________________________________________________________