Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Letní grilování s jogurtovými dipy

Při grilování nejrůznějších druhů nakládaných mas v marinádách všeho druhu nebo lahodných klobás si už málokdo z nás uvědomí, co tomuto komfortu, který dnes máme, předcházelo. Výroba průmyslově vyráběných uzenin se datuje na přelom devatenáctého a dvacátého století. Díky zrychlení výroby se produkty výrazně zlevnily, a kromě zvěřiny byla k jejich výrobě využívána i jiná masa. Staly se běžně dostupnější. Dnes už existuje celá řada výrobců a výrobků. Mnozí z nás si potrpí na ruční výrobu klobás nebo párků, většina ale dává přednost právě té průmyslové, a to s ohledem na čas, který nám mnohdy chybí. Čas hraje také rozhodující roli v přípravě pochoutek na grilu. Jednak se pokrmy připravují venku v přírodě nebo pěkném prostředí zahrady, a pak se jedná o skutečně rychle připravený oběd nebo večeři, která navíc skvěle chutná. Jogurtové dipy pak chuť znásobí, podtrhnou a rovněž nejsou časově vůbec náročné. Mlékárna Valašské Meziříčí pro nadcházející letní teplé dny přináší několik tipů na využití svých lahodných smetanových jogurtů či kysaných výrobků. Dají se konzumovat i jako samotná příloha anebo osvěžující nápoj. Lze do nich přimíchat i nejrůznější bylinky z Vaší zahrádky. Fantazii a chutím se meze nekladou.

„Kysané výrobky a bílé jogurty Mlékárny Valašské Meziříčí se výborně hodí do teplé i studené kuchyně, mají ale také blahodárný vliv na náš organismus. Mít správně nastaven imunitní systém, který chrání tělo před škodlivými vlivy, jako jsou bakterie či viry, je v dnešní době důležitější než kdy jindy. Způsobů, jak podpořit imunitu je celá řada, a i my máme pár tipů. Snažíme se prostřednictvím našich výrobků nabídnout zákazníkům produkty podporující zdraví, a napomoct tak vytvořit lepší imunitu. To nás přivedlo k myšlence vyrábět i Bílý jogurt z Valašska – bifido. Tento jogurt obsahuje zdravé bakterie Bifidobacterium, BB-12®, které mají řadu pozitivních účinků na naše zdraví,“ uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí. „Kmen Bifidobacterium, BB-12® má status Všeobecně považovaný za bezpečný (GRAS), který uděluje Úřad pro kontrolu potravin a léčiv v USA. V Evropě byl v roce 2007 Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) druhu Bifidobacteriumanimalis udělen status Kvalifikovaná presumpce bezpečnosti (QPS) – status byl udělen na úrovni druhu. Kmen BB-12® společnosti Chr. Hansen je určen pro doplňky stravy, kojeneckou výživu a kysané mléčné výrobky. Velké množství klinických studií a vědeckých publikací ukazuje na fakt, že kmen Bifidobacterium, BB-12® – ať už samostatně nebo v kombinaci s našimi dalšími probiotickými kmeny – může mít pozitivní účinky na trávicí trakt a imunitní systém,“ dodává Zuzana Pavelková.

Bifido – bílý jogurt u Valašska

Obsahuje probiotický kmen Bifidobacterium, BB-12®, který samostatně může:

  • Snížit riziko žaludečních nevolností
  • Zlepšit imunitní odpověď organismu
  • Snížit četnost onemocnění dýchacích cest
  • Podpořit správné fungování střev
  • Snížit četnost pláče, neklidu a podrážděnosti u kojenců

Vyráběn je ve 150 g balení. Doporučená cena výrobku je 14,90 Kč.

Smetanový jogurt bílý z Valašska

Smetanový jogurt bílý obsahuje 10 % tuku. Výrobek je balen ve 145 g balení. Je vhodný pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni. Doporučená cena výrobku je 15,90 Kč.

Bílý jogurt z Valašska

B ílý jogurt z Valašska obsahuje 3% tuku a tak patří mezi polotučné. Je vyrobený z kvalitního českého mléka. Jedná se o výrobek jemné chuti, balen ve 150 g, 380 g a 500 g obalech. Hodí se jak pro přímou konzumaci, tak i pro studenou kuchyni. Obsahuje jogurtové bakterie. Doporučená cena výrobku je 14,90 Kč pro balení 150 g

a 25,90 Kč pro balení 380 g.

Valašská kyška

Kysaný mléčný výrobek s probiotickou kulturou (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Obsahuje 1,5 % tuku. Pravidelné popíjení kyšky má probiotické účinky, takže pozitivně působí na střevní mikroflóru a zvyšuje obranyschopnost organismu. Vyrábí se ve 400 g balení. Doporučená cena výrobku je 22,90 Kč.

Acidofilní mléko plnotučné

Kysaný mléčný výrobek obsahuje probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium, Streptococcus Thermophilus). Je vhodné pro všechny věkové kategorie a obsahuje 3,6 % tuku. Acidofilní mléko z Valašska plnotučné 3,6 % 950 g zvítězilo v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2023 v kategorii Zakysaných mléčných výrobků. Stejný výrobek získal také 2. cenu médií. Výrobek je k dostání ve dvou typech obalů, v kartonu 500 g a plastové lahvi 950 g. Můžete si ho zakoupit v síti prodejen Billa, Albert, Globus, Tesco, Makro a nezávislé síti. Doporučená cena výrobku je 26,90 Kč a

45,90 Kč

Tipy na dipy od Mlékárny Valašské Meziříčí

Dip Sušená rajčata a ořechy

Ingredience:

2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji s olivami (může být bez oliv)

hrst vlašských ořechů

1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu). sůl, pepř

Postup:

Všechny ingredience smícháme v mixéru a rozmixujeme do hladka. Tímto získáme jemný dip. Pokud máte radši dip s kousky ingrediencí, tak můžete sušená rajčata nakrájet a ořechy nasekat. Nakrájené kousky poté vmícháme do jogurtu. Vytvoří tak zajímavou strukturu. Dip dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.

Dip Bylinky (bazalka)

Ingredience:

1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu)

2,5 lžíce nasekané bazalky
stroužek česneku
čajová lžička citrónové šťávy, sůl, pepř
Postup:
Čerstvou bazalku nasekáme a dáme do jogurtu. Do jogurtu dále vymačkáme stroužek česneku s šťávu z citrónu a dochutíme solí a pepřem. Dip necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.

Dip Mango&chilli

Ingredience:

1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu)

1 červená chilli paprička (dle chuti)

1/4 zralého manga, sůl, pepř
Postup:
Oloupané mango, chilli (dle chuti) a jogurt dáme do mixéru. Ingredience rozmixujeme do hladkého dipu. Dochutíme solí, pepřem a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici, aby se nám chutě spojily.

 ___________________________________________________________________________________

Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o. a tak vloni oslavila již 30 let svého založení. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: JOGURTY – smetanové, polotučné, ovocné, bílé a BIO, KYSANÉ VÝROBKY – kefírová mléka, acidofilní mléka, kyška a ČERSTVÉ VÝROBKY – šlehačka, mléko. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí také zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svou poctivou prací. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí i na slovenský trh. Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.