Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Kuchařský titul BernardChef získal student z Tábora

Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2024. Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře. O vítězi rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem Martinem Jiskrou.

Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Vysočiny, Písku a Tábora, do nejužšího výběru probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin, ze kterých budou vařit. Martin Papež připravil jako předkrm králičí terinu s omáčkou sabayon a cibulovým salátem, především ale jeho kuřecí roláda s omáčkou z pečených paprik a bylinkové knedlíčky byla nejlepší trefou do vkusu porotců, kteří se na vítězi jednohlasně shodli.

BernardChef-2024

Soutěž jako podpora gastronomie

Rodinný pivovar Bernard chce pořádáním soutěže podpořit obor, který v posledních letech utrpěl odliv personálu do jiných oborů. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. Finalisté si vysoutěžil špičkové kuchyňské nože značky Dick, ale také certifikáty, které jim mohou napomoci při hledání místa v kvalitních restauracích. Vítěz také získal nabídku stáže v kuchyni stylové Pivnice Na Štokách, která je součástí Návštěvnického centra Bernard v Humpolci.

BernardChef-2024_Martin-Papez-

 

V čele poroty zkušený profesionál

Předsedou poroty byl Martin Jiskra, špičkový odborník s celoživotními zkušenostmi z restaurací po celém světě, šéfkuchař renomovaného zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici u Strakonic, autor několika gastronomických publikací. Jeho zástupcem byl Michal Koreš, šéfkuchař Pivnice Na Štokách, dále šéfkuchařka prestižní pražské restaurace Leaf Barbora Šimůnková a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.

 

Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři. Finále se odehrálo ve Sládkově sále Návštěvnického centra Bernard v Humpolci.

úvodní snímek:BernardChef-2024_Martin-Papez

Radek Tulis, tiskový mluvčí 

Rodinný pivovar BERNARD a.s.
5. května 1 | 396 01 Humpolec