Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Křest 3 nových titulů z nakladatelství Sevruga Zdeňka Pohlreicha v prostorách Art Deco Imperial Hotelu

Nakladatelství Sevruga pořádá křest nových titulů vydaných v nakladatelství Sevruga Zdeňka Pohlreicha.

Z.Pohlreich, výherkyně soutěže MasterChef 2021 Veronika Beskydiarová „Besky“ a Miloš Pokorný pokřtí tři nové knihy tématicky spadajících do oboru gastronomie. Představena bude nová kuchařka Z. Pohlreicha, která se orientuje pouze na recepty bez masa – Superjednoduše bez masa (viz. bližší popis knihy níže), nová kuchařka výherkyně soutěže MasterChef 2021 Veroniky Beskydiarové „Besky“ – Vaříme nebesky – s nejrůznějšími recepty rozvrstvených do kapitol podle živlů a současně představuje soukromí Veroniky na krátkých epizodách y (viz. bližší popis knihy níže) a knihu Šéf – biografie Zdeňka Pohlreicha shrnující 50 let Z.Pohlreicha v gastronomii (viz. bližší popis knihy níže). Akce se bude konat v prostorách Art Deco Imperial Hotelu v salónku Diamond Ballroom, Na Poříčí 15 od 17:00 d 18:30. Kromě welcome drinku a představení knih budou ohlášeny termíny autogramiád a pro zájemce se uskuteční exkurze kuchyně Café Imperial. Účást akce je pro ohlášené osoby z řad médií.

TITULY:

  • Kuchařka: Superjednoduše BEZ MASA – autor Z.Pohlreich / nakl. Sevruga

  • Kuchařka: Vaříme nebesky – autorka Veronika Beskydiarová „Besky“, (vítěz MasterChef 2021) / nakl. Sevruga

  • Biografie: ŠÉF- biografie Zdeňka Pohlreicha – autor Jan Kobylák /nakl. Sevruga

TERMÍN:

20.10.2022

17:00 – 18:30

MÍSTO:

Art Deco Imperial Hotel – Diamond Ballroom

Na Poříčí 15, Praha

MODERUJE:

Miloš Pokorný

prograM:

· welcome drink a malé pohoštění

· představení novinek

· Z.Pohlreich, Besky a Miloš Pokorný pokřtí 3 nové knihy

· ohlášení termínů autogramiád

· exkurze do zázemí kuchyně Café Imperial

RSVP: jankobylak@gmail com

POŘÁDÁ:

SEVRUGA s.r.o.

Nakladatelství Zdeňka Pohlreicha

www.sevruga.cz

PŘEDSTAVENÍ TITULŮ:

 

Super jednoduše bez masa

Zdeněk Pohlreich

Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso. Je to možná překvapivé, ale chceme nabídnout rozumnou alternativu bezmasých jídel, která budou běžného strávníka saturovat svou chutí, pestrostí a také sytostí. Bezpečně potěší i zaryté masožravce.

Všechna jídla jsou jednoduchá na přípravu, zůstali jsme věrni konceptu, kdy si uvědomujeme, že ne všichni mají dost času a odhodlání na to, aby trávili u sporáku půl dne. Bezmasá kuchyně vyžaduje možná trochu více ingrediencí, ale nebojte se, všechny bezpečně seženete v supermarketu.

S výběrem surovin jsme zůstali u tradičnějších surovin v jejich přirozené formě. Já mám stále rád pořekadlo, že nejlepší kuchařkou je Matka Příroda. Bezmasá kuchyně totiž žádné náhražky nepotřebuje. Její pestrosti a atraktivity se dá dosáhnout jinak a přirozeněji.

Kniha je určena pro všechny, kteří chtějí buď vybalancovat svůj jídelníček vydatnou bezmasou stravou, nebo pro ty z vás, kteří vyhledáváte bezmasou stravu čím dál častěji, anebo posloužit jako inspirace pro ty, kteří se už bez masa stravují.

ISBN 978-80-88440-03-1

Vazba: vázaná

Rok vydání: 2022

Maloobchodní cena 469,- Kč

Nakladatelství: Sevruga, s. r. o.

www.sevruga.cz

Plánované datum vydání: 17. 10. 2022

Ve výhradní distribuci Euromedia Group, a. s.

Reklamní slogan:

Super jídla, jednoduché postupy!

 

Vaříme nebesky

Veronika Beskydiarová

Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!

Veronika Beskydiarová, přezdívaná Besky, vám představí sadu jídel na doma, které si zamiluje snad každý. Nechybí tradiční česko-slovenská kuchyně, ale také ohnivá Asie, indická jídla, maso, steaky a ryby a co rozhodně nechybí, je sladké pečení, které má Veronika ze všeho nejradši. Kapitolu trefně nazvala Nebe.

Výhra v soutěži MasterChef je krásný zážitek a pocit zadostiučinění“ říká Besky. Vášeň pro vaření má pod kůží už od dětství a není nic hezčího, než když vám osud umožní plnit si v životě své sny. Takovým jedním dalším v řadě je vlastní kuchařka.

ISBN 978-80-88440-02-4

Vazba: vázaná

Rok vydání: 2022

Maloobchodní cena 549,- Kč

Nakladatelství: Sevruga s.r.o., www.sevruga.cz

Plánované datum vydání: již vyšlo 20.9.2022

Ve výhradní distribuci Euromedia Group, a. s.

Reklamní slogany:

Nebeská kuchařka, která vás bude po čertech bavit!

 

Šéf − biografie Zdeňka Pohlreicha

Jan Kobylák, Zdeněk Pohlreich

Autorizovaná biografie Zdeňka Pohlreicha. „Nejdříve se mi do toho nechtělo. Měl jsem pocit, že jsem už o sobě všechno řekl. Letos to ale bude 50 let, co jsem poprvé vstoupil do profesionální kuchyně a začal cestu, která vede až k tomu, kde se nacházím dnes. Zalíbila se mi nakonec představa popsat mých pět dekád v gastronomii, a jak jsem je prožil. Je taky moc zajímavé zažít některé části života ještě jednou, zavzpomínat na to, co bylo a jak to bylo.

Namluvil jsem s kolegou Honzou z našeho nakladatelství na diktafon desítky hodin. On se ptal, já odpovídal a Honza pak vše přenesl na papír, já něco upravil a doplnil. Sepsali jsme vše, co předcházelo tomu, než jsem se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho jsem vzešel, o mých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách.

Kniha je hlavně o gastronomii tak, jak jsem ji zažil já v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Kde jsem bral inspiraci, jaké jsem měl životní peripetie. Za ty roky už si troufnu říct, že jsem něco viděl, pár lidí potkal a leccos zažil. Neskutečně mě to bavilo, je až neuvěřitelné zjistit, kolik toho člověk zažije.

Honza do knihy přizval pár známých a kolegů včetně mojí maminky, aby knihu oživil pohledem z druhé strany. Myslím, že to do té biografické mozaiky docela dobře zapadlo. Honza tvrdí, že je vás prý dost, kteří by se se mnou rádi setkali, a tato knížka by mohla osobní setkání alespoň částečně zprostředkovat. Budiž, jestli má pravdu, nedokážu posoudit. Snad to bude někoho zajímat! 🙂

ISBN 978-80-88440-01-7

Vazba: vázaná

Rok vydání: 2022

Maloobchodní cena 459,- Kč

Nakladatelství: Sevruga s.r.o.,

www.sevruga.cz

Plánované datum vydání:

již vyšlo 15. 6. 2022

Ve výhradní distribuci

Euromedia Group, a. s.

Reklamní slogany:

Mých 50 let v gastronomii!

TERMÍNY AUTOGRAMIÁD

23.10. BRNO – JOŠTOVA , KNIHY DOBROVSKÝ od 16:00, (samostatná autogramiáda Z.Pohlreicha)

2.11. OSTRAVA – OC FORUM NOVÁ KARLINA, LUXOR, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

9.11. BRNO –OC OLYMPIA BRNO, LUXOR –, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

14.11. PRAHA –OC ARKÁDY PANKRÁC, KNIHY DOBROVSKÝ, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

24.11. Ústí nad Labem – KNIHY DOBROVSKÝ, od 16:00, (samostatná autogramiáda Besky)

24.11. České Budějovice – KNIHY DOBROVSKÝ, od 17:00, (samostatná autogramiáda Besky)

16.12. PRAHA – LUXOR – PALÁC KNIH na Václavském náměstí, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)

Termíny autogramiád budou uvěřejněny na sociálních sítích Zdeňka Pohlreicha a Besky

Kontaktní osoba:

Nakladatelství Sevruga, Jan Kobylák, jankobylak@gmail.com, 604 279 330