Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

KONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2023: Udržitelnost je nevyhnutelná. Jak pomůže v pohostinství?

Praha, 1. listopadu 2023 – Odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL po roce míří na výstaviště PVA EXPO PRAHA. Již 1. listopadu se v Letňanech sejdou odborníci na veřejné hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací či podnikatelé s unikátními koncepty. Tématem letošního ročníku bude NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELNOST, který ukáže, jak se tento novodobý fenomén usazuje v oblasti pohostinství. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Gastro obor v Česku se stále potýká s následky covidové pandemie a situace na trhu je pro mnohé podniky obtížná. Tak jako v jiných oborech i do pohostinství vstupuje téma udržitelnosti a její nevyhnutelnosti v byznysu. „Programem letošního ročníku KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL bude nastínění způsobů, jak z udržitelnosti získat co nejvíc, aby byla pro provoz podniku maximálně přínosná,“ řekla ředitelka kongresu Věra Špáňová.

Cenné informace i úspěšné příklady

Na jaké přednášky se mohou návštěvníci kongresu těšit? Po úvodním zahájení, kterého se s moderátorem Vlastou Korcem ujme český ultramaratonec a propagátor zdravého životního stylu Miloš Škorpil, vystoupí prezident Asociace hotelů a restaurací České republiky Václav Stárek. Jeho přednáška ponese název Limity zeleného provozu – kdy ještě dávají smysl?.

Téma Udržitelnost skrze rostlinné alternativy podrobně rozebere Tomáš Kofroň ze společnosti Green Heads, která si klade za cíl přinést nové, zdravější a zajímavé produkty na český trh. Zástupci společnosti EcoStep se ve svém příspěvku ESG a úspora vody v gastronomii a hotelnictví zaměří na úspory vody a peněz a ekologii. Společnost zaujala nejen odbornou veřejnost v nedávné minulosti vývojem unikátního bezvodého pisoáru, který pomáhá také gastronomickým podnikům šetřit finance i lidskou sílu.

Ohlédnutí i dotace

Ředitel rozvoje produktů a služeb firmy Dotykačka ČR Vladimír Sirotek se ve své přednášce ohlédne za vývojem gastronomie v posledních měsících. Jeho téma Vítězové a poražení v gastronomii za uplynulý rok ukáže, co buduje trendy a jaké příležitosti má obor před sebou.

Ve druhé části kongresu dále vystoupí také Maggie Škrabaha Dokupilová z Ministerstva životního prostředí s tématem Komunitní energetika – jak se může dotknout provozovatelů hotelů a restaurací? Jak získat dotace?. Klára Hálová z Mattoni bude hovořit o tom, co jsou přírodní minerální vody dle definice a jaké to má implikace. Její blok ponese název Přírodní minerální vody v enviromentálních souvislostech.

Během dne se na pódiu Kongresového sálu v PVA EXPO PRAHA vystřídají dále také zajímavé přednášky Den mezinárodní kuchyně od Asociace školních jídelen ČR, Zero waste na talíři od Marcely Šimkové z Data Servisu nebo Zažij, poznej a ochutnej Vietnam od Tung Nguyena z CZECH VIET.

Více podrobností o kongresu najdete na www.kongresforgastro.cz.

Lucie Bártová

vedoucí PR oddělení ABF, a.s.