Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Knedlíky Láznička bodují v soutěži Česká chuťovka 2024

Společnosti Knedlíky Láznička způsobila velký rozruch na poli gastronomie. Zasloužila se o comeback tradičního českého pokrmu. Zákazníky přesvědčila kvalitou, která chutná. Dokládají to víc než tři desítky oceněných produktů v soutěži Česká chuťovka. V letošním roce k nim přibyly další dva oceněné výrobky: hříbky v bramborovém knedlíku a dezertní višňové knedlíčky.

Velmi si vážíme dvou nových ocenění v soutěži Česká chuťovka. Uspět se nepovede každému, porota hodnotí nejpřísněji kritérium chuti. Proto máme obrovskou radost, že letošním rokem už máme na kontě celkem 35 Českých chuťovek. Je to pro nás velká věc, nejlepší zpětná vazba, že jsme na správné cestě – dobře inovujeme, jsme kreativní, vybíráme kvalitní suroviny a držíme se poctivých postupů i receptur,“ komentuje Vladimír Zikmunda, spolumajitel společnosti Knedlíky Láznička.

A proč zrovna tyto dva druhy knedlíků? Češi milují houby a bramborový knedlík s hříbky je letošní novinkou, kterou společnost uspokojila poptávku svých zákazníků a fanoušků. Podávají se typicky s hovězí pečení. Ale přílohových nebo slaných knedlíků už prošlo Českou chuťovkou mnoho. Bez povšimnutí nezůstala například loňská novinka v podobě brynzáků nebo perníkový šachovnicový knedlík, který se servíruje k pokrmům ze zvěřiny.

V tuzemsku mají ale také dlouhou tradici knedlíky sladké a ovocné. V minulých letech se společnosti vyplatilo do soutěže poslat právě tyto produkty, z nichž uspěly například meruňkový knedlík Láznička z tvarohového těsta či domažlické povidlové knedlíčky. A ani letos tomu nebylo jinak. Dezertní višňové knedlíčky, jak název napovídá, patří do kategorie sladké tečky po hlavním jídle. Vynikají spojením sladké a nakyslé chuti. Servírují se přelité lahodným ovocným rozvarem.

Dezertní višňové knedlíčky patří mezi sezónní speciality a vyrábíme je na objednávku zejména pro cateringové společnosti. Je to taková naše limitovaná edice. Vždy se snažíme, aby bylo ovoce z lokálních zdrojů. Letos byl rok hodně náročný, ale nakonec nás zachránil košík višní ze soukromé zahrádky. Plody je potřeba naložit do kubánského rumu na několik měsíců. Pak se můžeme dát do výroby. I proto je tato pochoutka v našem knedlíkovém repertoáru dostupná vždy až během vrcholného podzimu, dokud zásoby naložených višní nedojdou,“ vypráví šéfkuchař Knedlíky Láznička Petr Kosiner.