Knedlíková pocta jarním bylinkám

Jaká jiná bylinka než medvědí česnek by mohla být symbolem vrcholu jara. Ve svých zelených lístcích ukrývá sílu minerálů, enzymů a dalších důležitých látek, mezi něž se řadí také allicin nebo aromatické silice, jež dávají rostlině typickou vůni a mírně palčivou chuť. A právě proto je oblíbenou součástí všech jarních receptů a umí to i s knedlíky.

Recept: Bramborový knedlík s medvědím česnekem

 

Suroviny:

700 g brambor

120 g dětské krupičky

100 g hrubé mouky

2 hrsti medvědího česneku

1 vejce

Sůl

Postup:

  1. Uvařené brambory nechte dobře vychladnout a poté je nastrouhejte najemno. Přidejte vejce, mouku a krupičku. Osolte a přihoďte také nakrájený medvědí česnek. Propracujte klasické bramborové těsto na knedlíky.

  2. Z těsta vytvarujte dvě menší knedlíkové šišky a bez odkládání je uvařte v páře nebo v osolené vodě. V obou případech je doba vaření přibližně 20 minut.

Tip šéfkuchaře:

Tento druh knedlíku se vám osvědčí, ať už máte na jeře chuť na výpečky, nebo děláte králíka. Vynikající bude i k vegetariánským pokrmům z tempehu nebo tofu, fazolí nebo bobů. A pokud byste chtěli vyzkoušet ještě jeho jinou variantu s dalšími jarními surovinami, zkuste mladé výhonky kopřiv, můžete přidat mladé výhonky špenátu nebo třeba česnáčku,“ radí Petr Kosiner, šéfkuchař Knedlíky Láznička.

Další tipy na knedlíky s jarními bylinkami nebo špenátem vás čekají v publikaci Velká knedlíková kuchařka.

Kontaktní osoby:

Kateřina Šimková
Agentura vitaPR
+420 724 189 342
simkova@vitapr.cz

Petr Kosiner
Šéfkuchař Knedlíky Láznička