Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Jak to bylo, šéfe? „Restaurace je jako cirkus: Bolí mě zuby, jsem nas…nej, ale ten, kdo se na to dívá, to nikdy nesmí poznat.“ Nejen tahle oblíbená hláška na vás čeká už v pondělí 13. června večer na Primě

Propojte současnost se vzpomínkou na Ano, šéfe! a vyjde vám, jak to vypadalo v kuchyních před lety, a jak se vaří dnes. Inspirujte se a bavte se!

Tentokrát spolu s šéfem zabrousíme do Itálie. Tedy na místo, kde se vaří perfektní Itálie té nejlepší kvality – ovšem vzpomínat se bude na místa, kde to tak skvělé nebylo.

Ale jako rozcvičku si Zdeněk připraví na grilu bisteccu fiorentinu, toskánský recept, který je typický tím, že jsou v něm dva druhy masa – hovězí roštěná i hovězí svíčková.

A už se jede do Horoměřic, kde svou restauraci provozuje Davide Lagomarsino. Ten se v roce 2008 rozhodl, že Praha bude jeho domovem. A co řekne na styl, kterým Češi chystali a chystají italské národní pokrmy? „Vím o pár klucích, kteří je umí dobře, ale jinak… Italské jídlo je velmi bohaté. A je třeba rozlišovat podle regionu. Důležité jsou ingredience a důležité je vše dělat jednoduché. Vaření není komplikované, jde o kvalitu surovin.“

Návrat do minulosti: „Italské rizoto s kudrnkou na ozdobu? To už ani smetana a citron nezachrání…“ měl jasno už před lety šéf. Jídlo bylo bez chuti a Zdeněk nad talíři marně vymýšlel, kam se může ubírat česká gastronomie. Jak vidí Davide číšníky v Česku? „Máte s číšníky problém, nechtějí pracovat.“ Zdeněk má jasno: „Mám gastronomický sen. Mít provozovnu, kde nebudu potřebovat číšníky. To se mi ale asi nesplní.“ A dodává: „Kuchař může být famózní, ale když pak číšník před hosta hodí talíř s jídlem s výrazem, že ho s…e, tak se asi host do restaurace nevrátí, že. Jenže to málokomu dojde. Tak se práce v pohostinství dělat nedá.“ Také dojde na kvalitu těstovin. „Pokud chcete kvalitní jídlo, pořiďte si lepší pastu. Jinak se vám rozpadne.“ I s tím se totiž v minulosti Zdeněk v mnoha provozovnách setkal. „Je to pak šetření na nepravém místě. A zákazník to pozná.“ Další problematikou je kečup. Dává Davide do jídel kečup ostrý nebo sladký? Pánové se smějí největšímu českému nešvaru, který sice pomalu mizí, ale v minulosti byl právě kečup nejoblíbenější ingrediencí v každé rádoby italské restauraci v Česku.

Pro vylepšení chuti spolu se Zdeňkem Davide připraví marocké kalamáry, svíčkovou a špagety, nakonec involtini di vitello neboli italské závitky.

Zdeněk se vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat. V každém díle představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátíme k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní.

Vařit ve velkém stylu se bude pod taktovkou šéfa už 13. června na Primě. Přidejte se mezi milovníky skvělých gastronomických zážitků. V premiéře v pondělí večer, v repríze následnou neděli dopoledne.

Videa zde: https://we.tl/t-RFxSBLc2yP

Hezký den, v případě dalších dotazů jsem k dispozici.

Za televizi Prima

Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

M +420 732 530 547 | E klara.kotabova@iprima.cz