Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Jak to bylo, šéfe?: „A nazveš tu polévku polévkou Maruška. Protože Maruška byla posední noc ve formě…“ Aneb víte, jak se tvoří názvy do jídelních lístků? Sledujte a dozvíte se!

Šéf vyrazí tentokrát zavzpomínat na Moravu. A pro diváky získat tahák, jak se vaří dnes. Jak zní jeho recept na druhý díl? Propojte současnost se vzpomínkou na Ano, šéfe a vyjde vám, jak to vypadalo v kuchyních před lety a jak se vaří dnes. Okořeňte to spoustou vtipu a máte o zábavu postaráno. Inspirujte se a bavte se!

Jak to bylo, šéfe? To je otázka pro Zdeňka Pohlreicha v nové kuchařské show, která odhaluje nejen zákulisí pořadu Ano, šéfe!, ale také recepty atraktivních kuchyní různých koutů světa.

Jako rozcvičku šéf předvede, jak přichystat jehněčí hřbet, a pak hned vyrazí na cestu. Tedy nejprve si trochu počká, protože jak je vidno z archivních záběrů, na čekání je odborník. Při čekání na servírku si posteskne: „Tady strávím osamělý večer.“ Není si proto jistý, zda někdo vůbec dorazil do práce.

To byla ovšem minulost. Dnes nám představí Davida Viktorína, kuchaře restaurantu Chateau Petit, který se nachází v lednicko-valtickém areálu. Jak hodnotí šéf: „Na místě, které je uprostřed ničeho, ale lidi sem jezdí právě za skvělou kuchyní.“

To ovšem neplatilo v minulosti, jak uvidí diváci v dalším sestřihu. Číšník si v něm sice bude pochvalovat klid, ale pro byznys to asi moc přínosné nebude.

S Davidem bude šéf chystat jídla, ze kterých si hosté musí sednout na zadek. David vysvětluje, že rád vaří z lokálních potravin. Ideální je z obyčejných surovin připravit něco skvělého. Také se dozvíte, že není nezbytné mít jídelní lístek. Hlavní je to, co je na sporáku, ne co je napsáno v jídelním lístku. Stačí tabule a křída.

A střih do minulosti. Pamatujete, jakou restauraci musel Zdeněk navštívit, aby si dal pštrosí vejce, gazpacho s řeckým jogurtem, případně žabí stehýnka? Ano, i tak vypadaly před lety jídelní lístky… Šéf podotýká: „Chceme tady dělat česká jídla. Tak jsme si na jídelní lístek dali mexickou pánev, pekingskou pánev, řecký steak zapečený s hermelínem, skotského lososa Bajkal…“ Pak už to nevydrží a rozesměje se, že ten, kdo sestavoval menu, musel mít hluboké znalosti zeměpisu…

Jedeme dál… Čeká nás debata nad tím, že co sem přišlo z Ruska, stálo vždy za h… Holicí strojek, válenky… Šéf to nazve pravým jménem: „Vše, co přišlo z Ruska, stálo za vyližprdel.“

Ale zpět do současnosti. David umí jednu věc: kouzlit s tvarůžky. A šéf jeho snahu glosuje: „Když není na lanýže, dáme tam tvarůžky.“ Ovšem David má jasno a ví, že zpětná vazba na jeho polévku je neuvěřitelná.

Šéf to nakonec nevydrží a pustí se nejen do ochutnávání, ale také do vaření.

Bavte se, inspirujte se, užívejte si současné gastronomie, kterou si zvládnete připravit sami doma. Už v pondělí.

Zdeněk se vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat. V každém díle Zdeněk Pohlreich představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátíme k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také konkrétních ukázek z pořadu.

Jejich prostřednictvím se divák dozví nejen „drby“ z natáčení, ale odhaleny budou také časté nešvary, které se objevují v českém pojetí předmětné národní kuchyně. Nebudou tedy chybět oblíbená „bulvární“ témata, ale ani inspirace pro diváky.

Šéf na své působení v pořadu Ano, šéfe! vzpomíná takto: „Zajímavá doba, která změnila hodně v mém životě. Potkal jsem velikou spoustu zajímavých lidí a dozvěděl se i mnohé o tom, jak se u nás žije a žilo. A taky jsem si uvědomil, že dobré jídlo je jedna ze skutečných životních kvalit.“

A k novému pořadu se nechte pozvat následujícími slovy šéfa, kterého poslouchá a respektuje celý obor gastro: „Jestli jste měli rádi Ano, šéfe! a chcete se podívat, jak se tu gastronomie změnila za posledních 13 let, tohle je pořad pro vás. Optimismus je zcela namístě a zlepšení naprosto patrné. Buďte optimisty s námi.“

Vařit ve velkém stylu se bude pod taktovkou šéfa už 9. května na Primě. Přidejte se mezi milovníky skvělých gastronomických zážitků. V premiéře v pondělí večer, v repríze následnou neděli dopoledne.

Foto a recepty zde: https://we.tl/t-9R3RcZh3MV

V případě dalších dotazů jsem k dispozici.

Za televizi Prima

Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

M +420 732 530 547 | E klara.kotabova@iprima.cz