Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Herci ze seriálu ZOO pokřtili knížku a oprášili své životní trapasy

Hlava rodiny Novotných v podání Jany Švandové vzala pod křídla knihu Lahodně s etiketou, přizvala ke křtu svoji seriálovou snachu Sabinu Laurinovou, Šimona Bilinu a opodál nezůstala ani seriálová paní ředitelka Veronika Freimanová.

Herečka Jana Švandová se stala společně s dalšími tvářemi seriálu ZOO kmotrou knihy své letité kamarádky Evy Filipové, která se pustila do kuchařky a přidala několik rad o etiketě a stolování. To přímo vybízí k otázce, jak jsou na tom herci s trapasy, hvězdným oslňováním a gentlemanstvím?

Jana Švandová coby Sidonie Novotná

Hvězdná chvilka v kuchyni:

Jako dárek jsem kdysi dostala živého humra, kterého mi poslali přátelé. Nevěděla jsem, co s ním, a tak jsem volala o radu kamarádce do Švýcarska. Uvařili jsme ho, byl to krásný zážitek. Následně pak ale přišel ten trapas, kdy jsme neměli nástroje na to, jak ho rozdělat. Nebyly kleštičky na klepeta, tak jsme do toho mlátili kladivem, nůžkami… Uvařila jsem ho ale skvěle, pochutnali jsme si. V ten okamžik jsem byla hvězdou večera. Všechny jsem pozvala na večeři, ale nikdo nevěděl, co to bude, vytáhla jsem se. Jinak většinou vaří můj muž a tou hvězdou je on.

Můj životní trapas:

S manželem jsem byla v Monte Carlu, kde se mě zeptal, zda chci jako dárek šatičky, nebo oběd v michelinské restauraci. Vybrala jsem si restauraci, a když jsem si sedla ke stolu, bylo na něm asi sedm příborů a každý byl na něco jiného. Pochopitelně jsem si občas vzala špatný a pokaždé přišel číšník, omlouval se a začal mi je měnit nebo nosit nové. Tváře jsem měla rudé od studu. Navíc ty příbory a nádobí byly velmi designové, takže občas vám přinesli něco v misce na polévku a jedlo se to vidličkou. To byl můj trapas a říkala jsem si, že se ta pravidla stolování musím naučit.

Šimon Bilina coby Adam Hruška

Moje faux pas ve společnosti

Často se mi stává, protože mám hlasitý smích, že tím pár lidí ve svém okolí zaskočím. Jsou chvíle, kdy cítím v životě absolutní štěstí, a tak to ze mě vypadne a jsem nesmírně hlasitý. Nedělám to schválně a všichni se pak za mnou otáčí.

Moje hvězdná chvilka

Když jsem byl v tanečních, tak moje mamka přemluvila kamarádky a ty mi daly nejvíc hlasů o sympaťáka večera. Zkorumpovaly večer a já vyhrál, na zlomek vteřiny jsem se cítil jako král.

Kdy jsem byl králem v kuchyni:

Překvapil jsem svoji milou, když jsem jí zakomponoval maracuju a hrušky do salátu s fetou. Nebyla zvyklá, že vařím, a tímto jsem ji překvapil, když se vrátila z večerního přestavení.

Jaký jsem gentleman

Táta mě učil nedávat lokty na stůl, být slušný u jídla, pomoct dámě do kabátu, otevřít dveře a být uctivý k ženám.

Sabina Laurinová coby Alice Novotná

Moje faux pas ve společnosti

Byla jsem na večeři s tehdejším přítelem Michalem, který byl známý šprýmař a herec. Řekl mi, že v  hotelu, kde jsme byli na jídle, mají úžasné speciality a měla bych si jednu dát, třeba pečenou vránu. Prý je to dobrota. Moc jsem mu nevěřila a ani jsem na to neměla chuť. Jak jsem byla nedůvěřivá, tak jsem se zeptala číšníka, že tu mají prý úžasnou vránu na hruškách, a v ten okamžik jsem uviděla jeho cedulku se jménem, kde bylo napsáno Vrána. V tu chvíli jsem se zhroutila a on se začal smát. Je to tak pětadvacet let, takže to je promlčené.

Moje hvězdná chvíle

Nerada se sama chválím, ale hvězdou večera jsem se asi cítila na jipce po druhém porodu. Hezky se taky cítím, když máme aplaus na jevišti.

Gentlemanské okamžiky

Je fajn, když má chlap slušné vychování, nemusí to být přehnané, ale jde o základní věci, jako že vám otevře dveře nebo pomůže do kabátu. To považuji za normální chování a také to, že když muž pozve ženu na večeři, tak za ni zaplatí.

Veronika Freimanová jako Marie Roklová

Hvězdná chvilka v kuchyni

Občas se mi to daří, ale teď se to dlouho nepoštěstilo. Poslední dobou to trochu flákám a musím říct, že se nechávám obskakovat, protože moje dcera vaří dobře.

Moje faux pas ve společnosti

Opravdu si žádné nevybavuji, asi jsem tím vždy tak nějak probrusila a vyhnula se mu.

Moje hvězdná chvilka

V tu chvíli, kdy si člověk řekne, že je hvězda, hned by si vyvrtnul kotník. To je nesmírně nebezpečné, takže ne. Nestává se mi to, celoživotně mám na paměti, že ve chvíli, kdy si člověk moc hezky píská, tak přijde nějaký problém. Raději se tak držím pevně nohama na zemi.

za FTV Prima: Josef Ducký  foto: Herminapress