Globus otevírá v obchodním centru EUROPARK Štěrboholy hypermarket, nechybí řemeslné výroby
Globus otevírá nové cukrářství, pekárnu, řeznictví i uzenářství společně s rozsáhlou nákupní plochou zákazníkům ve štěrboholském EUROPARKu 1. června. Znamená to jednak velkou nabídku zboží a moderní nakupovací technologie, jednak i pečivo vyrobené od základu, zákusky z pravé šlehačky, čerstvé maso, legendární teplou sekanou v housce a stovky originálních potravin, které jsou k dostání pouze v těchto hypermarketech nebo maloformátových prodejnách Globus Fresh. Ve Štěrboholech jde o 16. hypermarket Globus, první byl otevřen v roce 1996 v Brně.
Od loňského podzimu v EUROPARKu ve Štěrboholech úspěšně funguje Restaurace Globus. Ta byla předvojem nového hypermarketu Globus a jeho v pořadí šestnáctých vlastních výrob – pekařství a řeznictví, které ho odlišují od ostatních obchodníků. „Ve Štěrboholech, jako ve všech našich hypermarketech, nabízíme naše čerstvé potraviny, které vznikají každý den jen pár metrů od regálu. Zákazníci dokonce mohou z nákupní plochy vidět, jak je pekaři i řezníci od základu připravují. Takže žádné rozpékané kaiserky, ale skutečně upečené pečivo, poctivé zákusky, právě vyuzené párky a špekáčky. Taková řemeslnost zřejmě v okolí chyběla, protože zákazníci se intenzivně zajímali, kdy otevřeme,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí Globusu. Dodala, že hypermarket je jako všechny ostatní vybaven technologiemi pro bezkontaktní nakupování Scan&Go, skenovat nákup lze také pomocí aplikace Můj Globus a nechybí ani bezkontaktní pokladny či pokladny klasické. V novém hypermarketu se potkají zákazníci stejně jako v několika dalších Globusech s elektronickými cenovkami, které jsou zkušebně
v provozu za účelem snižování spotřeby papíru.
Blíž dalším zákazníkům
Globus Štěrboholy je 4. hypermarketem v Praze po Čakovicích, Zličíně a Černém Mostě. „Globus ve Štěrboholech zlepší naši dostupnost zákazníkům ve východní části Prahy a spádových oblastech na východ od hlavního města,“ řekla Turnovská. Rekonstrukce a příprava prostoru začala loni v létě, první otevřenou provozovnou Globusu zde byla na podzim roku 2022 restaurace. Hypermarket včetně restaurace a vlastních výrob zaměstnává 210 lidí na pozicích od pokladních přes skladníky po pekaře, řezníky a kuchaře.
Největší nabídka v okolí, podestýlková kuřata, rybí pulty i alternativní potraviny
V OC EUROPARK Štěrboholy se hypermarket Globus rozkládá v přízemí celkem na 11 tisíc m2. Z toho 6 tisíc m2 je prodejní plocha se širokou nabídkou zboží od potravin přes domácí potřeby, oblečení, značkovou obuv a drogerii. Štěrboholské zákazníky Globus oslovuje také Drůbežím řeznictvím, bohatým sortimentem masa z podestýlkových selských kuřat s dobou výkrmu 56 dní. Koncept úspěšně funguje ve všech pražských hypermarketech Globus. Nechybí pulty s čerstvými rybami a lahůdkami či Zdravý svět se stovkami alternativních potravin na jediném místě. Výrazné opticky i vůní jsou pekařství s řeznictvím, přičemž čerstvostí produktů si může být zákazník jist. Příprava specialit totiž probíhá jen 5 metrů od pultů a regálů.
Je libo teplou sekanou v housce za 25 korun?
Restaurace Globus v 1. patře je velká 1 289 m2 a skýtá velkorysých 362 míst k sezení. Kuchaři denně připravují menu od snídaně přes oběd společně s teplým barem a saláty, v nabídce jsou i vegetariánská jídla. Restaurace však není jediným místem k posezení. Nově relaxovat a občerstvit se mohou lidé také v Café Globus, kde je hlavním sortimentem čerstvě umletá káva a zákusky s chlebíčky místní výroby. Pro toho, kdo spěchá a potřebuje jen pořádné jídlo do ruky, tu je u zákazníků Globusu populární prodejní pult čerstvých uzenářských specialit. Zde si totiž lidé mohou koupit teplou sekanou v housce. Obojí vyrobené v Globusu za stálou cenu 25 korun.
Globus v číslech:
-
V r. 1996 – první hypermarket Globus (v Brně)
Nyní:
-
16 hypermarketů
-
16 řeznictví a uzenářství (součástí hypermarketů)
-
16 restaurací (součástí hypermarketů)
-
2 Globus Fresh (maloformátové prodejny) v Praze a Pardubicích
-
Celkem společnost Globus zaměstnává na 5 tisíc lidí
Hypermarkety Globus: 4x v Praze (Čakovice, Černý Most, Zličín, Štěrboholy), v Plzni, Ústí nad Labem, Liberci, Karlových Varech, Chomutově, Českých Budějovicích, Brně, Pardubicích, Olomouci, Ostravě, Havířově a Opavě.
Globus průběžně hledá vhodné pozemky a lokality pro umístění nových hypermarketů napříč Českou republikou. Rozhodující je především spádová oblast, velikost pozemku nebo prostor.
Otevírací doba Globus Štěrboholy:
Hypermarket Po-Ne 7:00–21:00
Restaurace Po-Ne 7:30–20:00
Café Po-Ne 7:00–20:30
Pro více informací kontaktujte, prosím:
Aneta Turnovská, tisková mluvčí Globus Lucie Kovandová, PR servis
Tel.: 739 348 194 Tel.: 604 855 754
e-mail: a.turnovska@globus.cz e-mail: lucie@luciepr.cz
O společnosti / Poznámka pro editory:
Činnost rodinné společnosti Globus zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již šesté generace rodiny Bruchů – Matthias Bruch.
Na český trh vstoupil holding Globus v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. První český hypermarket byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů.
V každém hypermarketu Globus je kompletní řeznická, pekařská a cukrářská výroba a vlastní restaurace. Řezníci sami bourají maso, vyrábí uzeniny a další masné výrobky. Pekaři pečou čerstvé pečivo, které připravují od zadělání těsta, přes vykynutí až po ruční zpracování. Kuchaři vaří českou klasiku i mezinárodní kuchyni podle osvědčených receptů a z pečlivě vybraných surovin. Tyto vlastní výroby Globus vyrábějí více než 700 potravin označené Poctivá výroba Globus a jsou zárukou dobře odvedené práce a vysoké kvality. Globus ČR je držitelem několika ocenění Obchodník roku v kategorii „Prodejce potravin“, „Česká potravina“ nebo „Zlatý klas“. Více informací na www.globus.cz a https://www.facebook.com/GlobusCesko.