Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chléb Červené zrno propojil dvě stálice na pražské gastromapě: Pekárnu ZRNO ZRNKO a restauraci Červený Jelen

Oblíbená pekárna ZRNO ZRNKO rozšiříla sortiment řemeslných chlebů o novinku Červené zrno. Červená v názvu nového chleba symbolicky předznamenává rovnou dvě zásadní informace. Totiž, že mistři pekaři v ZRNO ZRNKO při mísení chleba poprvé sáhli po mouce z červené pšenice a že pekárna ZRNO ZRNKO zahájila spolupráci s vyhlášenou pražskou resturací Červený Jelen.

Řemeslný chléb Červené zrno se vyrábí z pšeničného kvasu metodou pomalé fermentace, kdy kyne 18 hodin v 6 stupních Celsia. Osahuje plzeňské pivo (přesněji pivní redukci z něj) a 15 % mouky z červené pšenice. Ta dává chlebu tmavší zabarvení, lehkou oříškovou příchuť a také cenné zdravotní benefity – obsahuje flavonoidy katechin, tannin a také antokyan – přírodní barvivo, které je zároveň antioxidantem. Přestože červená pšenice patří mezi původní druhy obilovin, u nás je používána spíše vzácně.

Chleba Červené zrno je první produkt z naší spolupráce s resturací Červený Jelen. Oslovili nás s tím, že by chtěli unikátní a vynikající chléb, který by se hodil přesně pro jejich použití. Po několika pokusech jsme zvolili červenou pšenici pro obohacení chuti (ostatně – jakou jinou pšenici mate jíst v Červeném Jelenovi) a protože mají v Jelenovi skvělou plzeň, napadlo nás pro dobré snoubení chutí dát do těsta trochu redukce z ní. Dodá známou, mírně nasládlou a nahořklou chuť a vůni, a když si v Jelenovi dáte třeba tatarák s topinkami z našeho chleba, bude vám k němu plzeňské chutnat jako nikdy předtím” upřesňuje spolumajitel řemeslné pekárny ZRNO ZRNKO Ondřej Kuchař.

Kde všude tedy bude novinka Červené zrno k mání? Přímo v řemeslné pekárně ZRNO ZRNKO v pražských Nuslích, v pekařských kavárnách ZRNO ZRNKO v Praze 1, 2, 4 a 7 a samozřejmě v restauraci Červený Jelen jako skvělá příloha k masu z grilu. Z Jelena si navíc budete moci odnést celý bochník domů. Jen ho doporučujeme předem rezervovat na e-shopu www.spork.cz.

O ZRNO ZRNKO

ZRNO ZRNKO je řemeslná pekárna v pražských Nuslích. Přídavné jméno „řemeslná” v případě této pekárny není jen dobře vypadající slůvko bez obsahu, ale každodenní realita. Kváskové chleby, bagety, koláče, croissanty, loupáky… každý kousek tady pečou z těch nejlepších základních surovin, převládá ruční práce, která je jemnější než stroje, a těsto dostává dostatek času, aby se naplno rozvinula jeho chuť. Pekařské kavárny ZRNO ZRNKO najdete vedle Nuslí (Čestmírova 17a) také na Tyláku (roh Bělehradské a Rumunské), na Senovážném náměstí (Senovážné nám. 978/23), v centru Brumlovka (Brumlovka, Vyskočilova 1422/1a) a v Holešovicích (Palác Elektrických podniků, Bubenská 1477/1). A proč pekařská kavárna? Jednoduše proto, že k výtečnému pečivu si můžete dopřát stejně delikátní kávu. ZRNO ZRNKO má vlastní espresso směs – výsledek spolupráce se znalci z české pražírny Dos Mundos.

O RESTAURACI ČERVENÝ JELEN

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Kontakty

www.zrnozrnko.cz

www.instagram.com/zrno_zrnko

www.facebook.com/Zrnozrnko

Mediální servis: 2media.cz, s.r.o.

www.2media.cz

www.facebook.com/2media.cz

www.instagram.com/2mediacz

Alice Titzová

alice@2media.cz tel: +420 724 258 661