Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Jak to bylo, šéfe? „Ty do toho kloveš jak vrána do h… a.“ „Nemáme žádné přípravy, nebude to moc dobrý, pánové…“ Nejen tyto hlášky na vás čekají v dalším díle oblíbeného pořadu. Tak se dívejte. Už v pondělí 6. června večer na Primě

Propojte současnost se vzpomínkou na Ano, šéfe! a vyjde vám, jak to vypadalo v kuchyních před lety, a jak se vaří dnes. Inspirujte se a bavte se!

Dnes se vracíme na místo, kterému šéf před lety dost pomohl. Nad podávanými jídly může s čistým svědomím říci: „Tohle kdyby dělali v Americe, tak z nich budou proklatí milionáři.“ Řeč je o ostravském podniku Mama´s Bistro. „Jestli tohle jídlo má být fastfood, tak to je dekadence a něco jiného, než co si lidi pod pojmem fastfood představují. Nikoho moc nechválím, ale tady musím. Senzační dochucení, jsem z toho odpálený na Měsíc a mrzí mě, že to sem mám z Prahy tak daleko. Nemám, co bych k tomu řekl. Hoši mi udělali radost.“

Jenže šéf se nad záběry z minulosti lekl, jak chválil. A protože důvěřuje, je třeba i prověřit. Proto se do stejného podniku vydá i po letech. Bratři Kaňákové jsou stále na místě. A hned si vyslechnou chválu: „Tady jsme zažili něco neuvěřitelného, a to to, že se hot dog nebo hamburger dají povznést na něco meziplanetárního. Podnik tehdy dostal tři hvězdy, a kdyby jich tam bylo pět, pořád je to málo.“

Dnes? Kluci se svěří, že nápor po Zdeňkově chvále byl obrovský. A po repríze taktéž. Jeden z bratrů vysvětluje: „Vysílalo se to – a blázinec, pořád zvonil telefon kvůli rezervacím…“ Krásné je, že kluci vaří stále ve stejné kuchyni a hosté za nimi chodí. Do malé špeluňky, ve které však hrají velké divadlo. Takže stěhování do lepších prostor není na pořadu dne.

Vzpomínáte na drzost s food truckem zaparkovaným uprostřed náměstí, ke kterému dorazila i městská policie? Celá punková akce sice netrvala dlouho, ale do paměti lidí v místě se vryla. Což je ta nejlepší vizitka. Skvělé jídlo s trochou rebelie.

Dnes si uvaříme v americkém stylu: Brisket z grilu, hamburger, hot dog v podobě americko-asijské fúze po ostravsku, french toast.

Jak jsou na tom kluci z Mama´s Bistra se vztahy? V kostce shrnou, jak to vypadá se vztahy všech, kdo pracují v tomhle oboru. Nejprve žluté karty, pak červené… Žena by prý byla spokojená, kdyby chlap vydělával a byl doma, ale to opravdu nejde. Ne, když máš hospodu. Šéf souhlasí. „Stal se ze mě léčitel lidských duší, to, co si lidi v sobě nesou, je strašně silné. Rodiny se rozpadají, hádají, na place to nefunguje… Emoce cloumají všemi.“

Ovšem všechny podniky nebyly stejné kvality. „Někdy byla příprava dost tristní. Kuchař neodpovídal, nereagoval, název hub neznal. A přípravy nikdo nedělal. To bylo peklo. Lítali tam všichni po kuchyni a ve finále nikdo nedělal a nechystal nic.“

Šéf také bojoval proti kečupu. Jen při přípravě tataráku ho v minulosti vzal na milost. „Vždyť co by to bylo za tatarák bez kečupu? To je jako revizor bez odznaku.“

Kuchaři by podle Zdeňka Pohlreicha neměli mít malé cíle. Takže ti, kteří vaří pořád jedno a to samé, moc naději na úspěch nemají. „A to je hezký závěr, protože platí pro každého, nejen pro ty, kteří se snaží naplnit vaše žaludky.“

Zdeněk se vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat. V každém díle představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátíme k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také konkrétních ukázek z pořadu.

Jejich prostřednictvím se divák dozví nejen „drby“ z natáčení, ale odhaleny budou také časté nešvary, které se objevují v českém pojetí předmětné národní kuchyně. Nebudou tedy chybět oblíbená „bulvární“ témata ani inspirace pro diváky.

Vařit ve velkém stylu se bude pod taktovkou šéfa už 6. června na Primě. Přidejte se mezi milovníky skvělých gastronomických zážitků. V premiéře v pondělí večer, v repríze následnou neděli dopoledne.

Videa zde: https://wetransfer.com/downloads/d937ab7506dcd796d50e1677b12cd86320220601071409/26958b3111051e7e82ce33155a72786120220601071441/88ebad

Hezký den

V případě dalších dotazů jsem k dispozici.

Za televizi Prima

Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

M +420 732 530 547 | E klara.kotabova@iprima.cz