BLÍŽÍ SE KONEC SVĚTA, JE TEDY NEJLEPŠÍ ČAS NA POŘÁDNÝ ROAD TRIP. POBAVTE SE S KNIHOU AUTORA SVĚTOVÉHO BESTSELLERU STOLETÝ STAŘÍK

Severskou literaturu máme už automaticky spojenou se skvělou detektivkou. Tentokrát k nám ale odtud vane komediální vítr. Nakladatelský dům Albatros Media přinesl čtenářům knihu z dílny švédského spisovatele Jonase Jonassona „Prorokyně a hlupák“ (Panteon, 449 Kč). Ani tentokrát autor nezklame – čtenáři v knize najdou všechna témata, které na jeho tvorbě tolik milují – postavy, které si razí svou cestu i antihrdiny, s nimiž si náš veskrze nedokonalý svět pohrává. Jonas Jonasson bývá díky svému jedinečnému vypravěčskému stylu označován za „nejgeniálnějšího žijícího komiksového spisovatele“ (The Daily Mirror).

Šestá v Česku vydaná kniha spisovatele mezinárodně populárního titulu „Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel“ slibuje příjemné a úsměvné čtení, při kterém poznáte pořádný kus světa a dozvíte se, co se všechno se může stát, když má přijít konec světa.

Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, která si pod falešným profilem vydělává jako mladá influencerka. Společně se v karavanu vydávají do Říma, kde hodlají svůj zbývající čas využít na maximum. Jak už to ale bývá, nic nejde podle plánu. A tak se se zvláštní trojicí, které však nechybí silné morální zásady, vydáte na road trip okolo světa, ze Švédska přes Afriku do Ameriky. Nudit se nebudete ani chvilku, protože při čtení Jonase Jonassona to snad ani není možné. Čtenáře po celém světě prostě jeho knihy baví.

Debutová kniha autora „Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel“ byla přeložena do 40 jazyků a od vydání v roce 2009 se ji ve 133 zemích na všech kontinentech kromě Antarktidy prodalo 11 milionů výtisků. V roce 2013 byl podle ní natočený stejnojmenný film.

Kniha Prorokyně a hlupák vychází v překladu Hany Švolbové.

JONAS JONASSON

Jonas Jonasson se narodil v roce 1961 ve Växjö v jižním Švédsku. Po studiu švédštiny a španělštiny na univerzitě v Göteborgu pracoval jako novinář pro večerník Expressen a deník Smålandsposten. Později byl činný jako mediální konzultant a založil vlastní poradenskou firmu. Byl také producentem švédské televize TV4. Po dvaceti letech ve světě médií svou firmu prodal a přestěhoval se do švýcarského kantonu Ticino, kde se začal věnovat psaní. V současnosti žije spolu se svým synem, kočkou a kuřaty na ostrově Gotland v Baltském moři. Mezi jeho oblíbené spisovatele patří Jaroslav Hašek a Milan Kundera.

Produkce skupiny Albatros Media a.s. pokrývá více než 17 % nakladatelského trhu v České republice; každoročně uvede na trh cca 2 500 nových knih. Vedle osmnácti samostatných nakladatelství (Albatros, CooBoo, Motto, Domino, XYZ, CPress, ComputerPress, BizBooks, Edika, Management Press, Mladá fronta, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon a Valer) vlastní také vydavatelství audioknih Voxi, prodejce elektronických knih Palmknihy.cz a vydává knihy v rámci partnerského projektu Edice České televize.
Dotazy, recenzní výtisky:
Martina Vydrová, PR manažerka, tel.: +420 727 832 033, e-mail: martina.vydrova@albatrosmedia.cz