Křest 3 nových titulů z nakladatelství Sevruga Zdeňka Pohlreicha v prostorách Art Deco Imperial Hotelu
Nakladatelství Sevruga pořádá křest nových titulů vydaných v nakladatelství Sevruga Zdeňka Pohlreicha.
Z.Pohlreich, výherkyně soutěže MasterChef 2021 Veronika Beskydiarová „Besky“ a Miloš Pokorný pokřtí tři nové knihy tématicky spadajících do oboru gastronomie. Představena bude nová kuchařka Z. Pohlreicha, která se orientuje pouze na recepty bez masa – Superjednoduše bez masa (viz. bližší popis knihy níže), nová kuchařka výherkyně soutěže MasterChef 2021 Veroniky Beskydiarové „Besky“ – Vaříme nebesky – s nejrůznějšími recepty rozvrstvených do kapitol podle živlů a současně představuje soukromí Veroniky na krátkých epizodách y (viz. bližší popis knihy níže) a knihu Šéf – biografie Zdeňka Pohlreicha shrnující 50 let Z.Pohlreicha v gastronomii (viz. bližší popis knihy níže). Akce se bude konat v prostorách Art Deco Imperial Hotelu v salónku Diamond Ballroom, Na Poříčí 15 od 17:00 d 18:30. Kromě welcome drinku a představení knih budou ohlášeny termíny autogramiád a pro zájemce se uskuteční exkurze kuchyně Café Imperial. Účást akce je pro ohlášené osoby z řad médií.
TITULY:
-
Kuchařka: Superjednoduše BEZ MASA – autor Z.Pohlreich / nakl. Sevruga
-
Kuchařka: Vaříme nebesky – autorka Veronika Beskydiarová „Besky“, (vítěz MasterChef 2021) / nakl. Sevruga
-
Biografie: ŠÉF- biografie Zdeňka Pohlreicha – autor Jan Kobylák /nakl. Sevruga
TERMÍN:
20.10.2022
17:00 – 18:30
MÍSTO:
Art Deco Imperial Hotel – Diamond Ballroom
Na Poříčí 15, Praha
MODERUJE:
Miloš Pokorný
prograM:
· welcome drink a malé pohoštění
· představení novinek
· Z.Pohlreich, Besky a Miloš Pokorný pokřtí 3 nové knihy
· ohlášení termínů autogramiád
· exkurze do zázemí kuchyně Café Imperial
RSVP: jankobylak@gmail com
POŘÁDÁ:
SEVRUGA s.r.o.
Nakladatelství Zdeňka Pohlreicha
PŘEDSTAVENÍ TITULŮ:
Super jednoduše bez masa
Zdeněk Pohlreich
Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso. Je to možná překvapivé, ale chceme nabídnout rozumnou alternativu bezmasých jídel, která budou běžného strávníka saturovat svou chutí, pestrostí a také sytostí. Bezpečně potěší i zaryté masožravce.
Všechna jídla jsou jednoduchá na přípravu, zůstali jsme věrni konceptu, kdy si uvědomujeme, že ne všichni mají dost času a odhodlání na to, aby trávili u sporáku půl dne. Bezmasá kuchyně vyžaduje možná trochu více ingrediencí, ale nebojte se, všechny bezpečně seženete v supermarketu.
S výběrem surovin jsme zůstali u tradičnějších surovin v jejich přirozené formě. Já mám stále rád pořekadlo, že nejlepší kuchařkou je Matka Příroda. Bezmasá kuchyně totiž žádné náhražky nepotřebuje. Její pestrosti a atraktivity se dá dosáhnout jinak a přirozeněji.
Kniha je určena pro všechny, kteří chtějí buď vybalancovat svůj jídelníček vydatnou bezmasou stravou, nebo pro ty z vás, kteří vyhledáváte bezmasou stravu čím dál častěji, anebo posloužit jako inspirace pro ty, kteří se už bez masa stravují.
ISBN 978-80-88440-03-1
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2022
Maloobchodní cena 469,- Kč
Nakladatelství: Sevruga, s. r. o.
Plánované datum vydání: 17. 10. 2022
Ve výhradní distribuci Euromedia Group, a. s.
Reklamní slogan:
Super jídla, jednoduché postupy!
Vaříme nebesky
Veronika Beskydiarová
Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!
Veronika Beskydiarová, přezdívaná Besky, vám představí sadu jídel na doma, které si zamiluje snad každý. Nechybí tradiční česko-slovenská kuchyně, ale také ohnivá Asie, indická jídla, maso, steaky a ryby a co rozhodně nechybí, je sladké pečení, které má Veronika ze všeho nejradši. Kapitolu trefně nazvala Nebe.
„Výhra v soutěži MasterChef je krásný zážitek a pocit zadostiučinění“ říká Besky. Vášeň pro vaření má pod kůží už od dětství a není nic hezčího, než když vám osud umožní plnit si v životě své sny. Takovým jedním dalším v řadě je vlastní kuchařka.
ISBN 978-80-88440-02-4
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2022
Maloobchodní cena 549,- Kč
Nakladatelství: Sevruga s.r.o., www.sevruga.cz
Plánované datum vydání: již vyšlo 20.9.2022
Ve výhradní distribuci Euromedia Group, a. s.
Reklamní slogany:
Nebeská kuchařka, která vás bude po čertech bavit!
Šéf − biografie Zdeňka Pohlreicha
Jan Kobylák, Zdeněk Pohlreich
Autorizovaná biografie Zdeňka Pohlreicha. „Nejdříve se mi do toho nechtělo. Měl jsem pocit, že jsem už o sobě všechno řekl. Letos to ale bude 50 let, co jsem poprvé vstoupil do profesionální kuchyně a začal cestu, která vede až k tomu, kde se nacházím dnes. Zalíbila se mi nakonec představa popsat mých pět dekád v gastronomii, a jak jsem je prožil. Je taky moc zajímavé zažít některé části života ještě jednou, zavzpomínat na to, co bylo a jak to bylo.
Namluvil jsem s kolegou Honzou z našeho nakladatelství na diktafon desítky hodin. On se ptal, já odpovídal a Honza pak vše přenesl na papír, já něco upravil a doplnil. Sepsali jsme vše, co předcházelo tomu, než jsem se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho jsem vzešel, o mých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách.
Kniha je hlavně o gastronomii tak, jak jsem ji zažil já v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Kde jsem bral inspiraci, jaké jsem měl životní peripetie. Za ty roky už si troufnu říct, že jsem něco viděl, pár lidí potkal a leccos zažil. Neskutečně mě to bavilo, je až neuvěřitelné zjistit, kolik toho člověk zažije.
Honza do knihy přizval pár známých a kolegů včetně mojí maminky, aby knihu oživil pohledem z druhé strany. Myslím, že to do té biografické mozaiky docela dobře zapadlo. Honza tvrdí, že je vás prý dost, kteří by se se mnou rádi setkali, a tato knížka by mohla osobní setkání alespoň částečně zprostředkovat. Budiž, jestli má pravdu, nedokážu posoudit. Snad to bude někoho zajímat! 🙂
ISBN 978-80-88440-01-7
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2022
Maloobchodní cena 459,- Kč
Nakladatelství: Sevruga s.r.o.,
www.sevruga.cz
Plánované datum vydání:
již vyšlo 15. 6. 2022
Ve výhradní distribuci
Euromedia Group, a. s.
Reklamní slogany:
Mých 50 let v gastronomii!
TERMÍNY AUTOGRAMIÁD
23.10. BRNO – JOŠTOVA , KNIHY DOBROVSKÝ od 16:00, (samostatná autogramiáda Z.Pohlreicha)
2.11. OSTRAVA – OC FORUM NOVÁ KARLINA, LUXOR, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)
9.11. BRNO –OC OLYMPIA BRNO, LUXOR –, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)
14.11. PRAHA –OC ARKÁDY PANKRÁC, KNIHY DOBROVSKÝ, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)
24.11. Ústí nad Labem – KNIHY DOBROVSKÝ, od 16:00, (samostatná autogramiáda Besky)
24.11. České Budějovice – KNIHY DOBROVSKÝ, od 17:00, (samostatná autogramiáda Besky)
16.12. PRAHA – LUXOR – PALÁC KNIH na Václavském náměstí, od 17:00, (společná autogramiáda Z.Pohlreicha a Besky)
Termíny autogramiád budou uvěřejněny na sociálních sítích Zdeňka Pohlreicha a Besky
Kontaktní osoba:
Nakladatelství Sevruga, Jan Kobylák, jankobylak@gmail.com, 604 279 330