Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

„Vařit pro seniory mě baví stále více,“ říká oceněný kuchař Clementas

Šéfkuchař Clementas Pavel Štěpánek získal stříbrnou medaili v soutěži organizovanou Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Odborník na gastronomii, který dříve vařil v pětihvězdičkové restauraci hotelu Jalta, zabodoval v kategorii „Racionální pokrm pro nemocné a seniory“.

Úspěch Pavla je úspěchem Clementas. Oba jme se nebáli jít do spolupráce a díky tomu nejenom v Mlékovicích, ale ve všech našich Domovech, se stalo jídlo terapií. Je skvělé mít vedle sebe odborníky, se kterými můžete stále posouvat hranice kvality péče o naše klienty. Pavel je nejenom profík ve svém oboru, ale našel si i cestu k srdcím našich klientů. Jsme moc rádi, že je součástí našeho týmu,“ uvedla ředitelka mlékovického Domova Andrea Faltysová.

V 5. ročníku soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, léčebných zařízení, lázní, domovů seniorů, uspěl Štěpánek s tímto skvělým menu: kuřecí prso plněné ředkvičkami, smažený bramborový salát, restovaná zelenina (cuketa, růžičková kapusta, máslová dýně, červená řepa) a estragonová omáčka.

Porota, ve které jsou zastoupeni certifikovaní komisaři Asociace kuchařů a cukrářů ČR a nutriční specialisté, Štěpánkovo menu jen chválila a o první místo ho připravila jen pověstná ředkvička.

Pavel připravil chuťově dokonale připravené jídlo. Nebál se skvěle zapracovat zeleninu. Kuřecí prso z Loužné (povinná surovina) bylo šťavnaté, opět skvěle dochucené. Omáčka s estragonem byla dokonalá. Strávníci, kterým vaří Pavel, si určitě na jídlo nestěžují,“ usmíval si při hodnocení Tomáš Popp, manažer Asociace cukrářů a kuchařů ČR. 

Stejně jako on i další porotci si pochvalovali letošní výkony všech finalistů. „Každým rokem jsou výkony soutěžících lepší. Nebojí se používat zajímavé suroviny a zvládají všechny kuchařské techniky. Soutěžní pokrmy výborně dochucují. Dokazují tím, že pokrmy připravované ve společném stravování, mohou být stejně chutné jako ty v restauracích,“ doplnil Popp.

Pavel Štěpánek je šéfkuchařem Clementas od roku 2020. Předtím pracoval jako šéfkuchař v restauraci pětihvězdičkového hotelu Jalta na Václavském náměstí. „V Clementas se můj profesní a díky tomu i osobní život zcela změnil. Nyní vím, že k lepšímu. Doba se změnila a práce v restauraci nedává takovou jistotu, jako tomu bylo dříve. Snažím se pro naše klienty vařit klasicky, ale stále více zdravěji. V menu se objevuje stále více zeleniny, ale musíme být rafinovaní, protože naši klienti na to třeba celý život nebyli zvyklí. Má práce je nyní navíc velice osobní, protože klienty znám, o jídle se s nimi bavím a oni mě za menu denně chválí, ale přijde i kritika. To se mi líbí,“ uvádí Štěpánek.

Pavel Pechoušek

PR manažer