Podzimní novinky z pekařství PAUL

Listopad přináší do pekařství PAUL nové chutě. Tentokrát vsadilo na spojení francouzské elegance a španělského temperamentu v podobě produktů s oblíbeným chorizem. Zahřejte se v sychravých dnech a přeneste se rovnou do slunečného Španělska

Chorizo Fugas – pořádná svačina s nádechem Francie

Jednou z listopadových novinek je Chorizo Fugas, který nejen zaujme vzhledem, ale také zasytí a potěší chuťové buňky. Toto pečivo je inspirováno tradiční francouzskou recepturou, doplněnou španělskými prvky. Jemně pikantní zauzená paprika a tymián těstu dodává typickou středomořskou vůni. Před upečením je fugas posypán ementálem – oblíbeným francouzským sýrem, který mu dodá bohatou chuť. Chorizo Fugas se hodí jako velká svačina, která spolehlivě zasytí a dopřeje vám energii do chladných dnů. Kombinace jemně pikantních chutí a sýra je dokonalá pro ty, kdo hledají nové podzimní delikatesy a potrpí si na kvalitě.

Quiche s paprikou a chorizem – klasika s temperamentem

Další lahůdkou, kterou PAUL přináší na podzimní stůl, je Quiche s paprikou a chorizem. Tento tradiční francouzský slaný koláč je provoněný zauzenou paprikou, který dokonale doplňuje, sladké červené papriky a lehce pikantního chorizo. Výsledek je vydatný, což je ideální do podzimního počasí.

Oba produkty spojuje téma „Chorizo po francouzsku“, které dokazuje, že francouzská kuchyně může být obohacena o další výrazné středomořské chutě, které si zamilujete. Na závěr něco sladkého.

Éclair (česky blesk) francouzský cukrářský výrobek

Objevil se v nabídce začátkem podzimu. Podlouhlé pečivo z odpalovaného těsta, plněné krémem a opatřené polevou. Těsto, které je stejné jako těsto na profiterolky, se obvykle vytlačuje cukrářským sáčkem do podlouhlého tvaru a peče se, dokud není křupavé a uvnitř duté. Nadýchaný krém z mascarpone a šlehačky, ochucený lahodným karamelem se solí, se ukrývá v dokonale vláčném těstě. Těsto, zdobené kaštanovou pastou, zdobí křupavá posypka ze slaného karamelu. Slaná příchuť zjemní přirozeně sladkou chuť karamelu a uspokojí vaše chuťové buňky.

Zahřejte se novým nápojem

PAUL myslí také na všechny, kteří se chtějí zahřát. Na zimní sezónu připravili horké yuzu s mangem a dotykem chilli. Tento exotický nápoj je kombinací sladkého manga a jemně štiplavého yuzu, což tvoří neobvyklý, ale skvěle vyvážený zážitek. Chilli vlasy, kterými je nápoj ozdoben, z něj dělají luxusní zážitek. Lehký náznak pikantnosti krásně zahřeje a potěší v chladných dnech.

Otevírají se nové pobočky

A aby toho nebylo málo, PAUL expanduje i do dalších lokalit. V následujících měsících se můžete těšit na otevření čtyř dalších poboček. Nově přibude PAUL na Karlově náměstí, v Arkádách a druhá pobočka na Václavském náměstí. Pro jaro 2025 je připravováno nové pekařství na Masaryčce.

Nové chutě i prostory jsou důkazem, že PAUL se stále rozvíjí a přináší nejen francouzské pečivo, ale i mezinárodní inspirace, které vás potěší. Vyzpovídali jsme Filip Kubernata, ředitele pekařství PAUL v ČR: „Nejvíce roste prodej na pobočce na letišti. Tady na I. P. Pavlova máme největší nával zákazníků ráno na snídani a na oběd. Našim typickým zákazníkem je žena ve věku 20-48 let. Muži většinou kupují bagety, ženy sladkosti a kávu, mládež pak hlavně nápoje. Na Vánoce budou šlágrem máslové vánočky.“ „Vánoční cukroví nepečeme, nemáme na něj kapacitu,“ doplňuje Klára Frycová – produktová manažerka.

Paul F Kubernat

V roce 1889, kdy byla slavnostně otevřena Eiffelova věž a slavilo se sté výročí Velké francouzské revoluce napsal Charlemagne Mayot první řádky rodinné ságy založením pekárny v ulici de la Mackellerie v Croix nedaleko Lille. Jeho syn Edmond-Charlemagne, narozený v roce 1889, a jeho žena Victorine převzali rodinný podnik. Jejich dcera Suzanne se provdala za Juliena Holdera. Otevřeli si vlastní pekárnu v Lille v ulici des Sarrazins. Julien a Suzanne Holderovi se nastěhovali do cukrárny v Lille, která patří rodině Paulových. Jméno PAUL zůstalo zachováno. Jejich syn Francis Holder, který začal pracovat se svými rodiči již ve velmi mladém věku, z něj vytvořil světoznámou značku. Tento první PAUL stále existuje. V současné době má řetězec více než 400 provozoven po celém světě, z toho přes 300 v domovské Francii. PAULje ztělesněním tradic, nikdy ale nepřestal vymýšlet, inovovat a otevírat nové stránky. Firma svým zákazníkům nabízí chutné chleby, lahodné pečivo a čisté máslové pečivo, chutné sendviče a mnoho dalších gurmánských výtvorů, které v průběhu času a pěti generací, které se vystřídaly, přibyly.

Historie pekařství PAUL se v České republice začala psát v roce 2008 otevřením první prodejny v OC Atrium Flora. Dnes je zde už 20 prodejen.

úvodní foto:Paul Horke yuzu s mangem a dotykem chilli

Jaromír Hampl Foto: archiv Paul, J. Hampl