Na palubě jídelních vozů Českých drah mohou cestující ochutnat nové sezónní menu
Do jídelních vozů Českých drah vstupuje dnešním dnem nová sezónní nabídka. Podzimní chutě připravila společnost JLV, která ve vlacích ČD zajišťuje catering, ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Součástí menu je tradičně polévka, varianty hlavních chodů a dezert. Cestující zbrusu novou nabídku najdou ve všech vlacích, které nabízejí služby ČD Restaurant.
I když počasí venku ještě podzim zdaleka nepřipomíná, na paluby jídelních a bistro vozů Českých drah dnes vstupuje nové sezónní menu. Nabídka je opět originální a plná zajímavých chutí s využitím lokálních a sezónních surovin. Mezi nově nabízené speciality patří dýňový krém s pomerančem, kachní stehno s červeným zelím a bramborovými šiškami a jako sladká tečka mrkvový koláč s ořechy. Podávat se bude i vegetariánská varianta hlavního chodu, a to cizrnovo-květákové kari s jasmínovou rýží.
Jarní nabídka bude na palubách vlaků národního dopravce postupně servírována počínaje dneškem. Menu JLV se ve vlacích ČD mění několikrát do roka.
Podzimní menu
Polévka:
v Dýňový krém s pomerančem a dýňovými semínky
Hlavní chod:
v Kachní stehno, červené zelí s brusinkami a řepou, bramborové šišky
Hlavní chod vege:
v Cizrnovo-květákové kari, jasmínová rýže
Dezert:
v Mrkvový koláč s ořechy
Nové sezónní menu doplňuje stálý jídelní lístek, k dostání tak zůstávají oblíbené stálice, jako např. svíčková, kuřecí řízek s bramborovým salátem nebo snídaňová nabídka.
Vanda Rajnochová
tisková mluvčí ČD