Fotr na tripu, díl 8:

Chyba se vloudí, dostane se Pepa se svou výpravou nakonec do Severního Irska? Vydejte se po tajemných, deštěm omývaných destinacích s Pepou Vrtalem

Pepa Vrtal se se svým týmem vydal na výlet po Normanských ostrovech, Irsku, Skotsku, Walesu a také staré Anglii. Jel s dcerami Leontýnkou a Josefínkou a nově také posádku rozšířil pes Lumi. Sledujte od konce srpna dobrodružné cestování celé výpravy. Dívejte se 18. října ve 21.25 na COOLu.

Chybička se vloudí. Pepa vysvětluje, jak k záměně došlo, a je rád, že nenaklikal, že jeho výprava jela třeba do Afriky. Ovšem kvůli chybce je třeba dát dohromady všechny doklady. Jak vypadá rozhozený cestovatel a co dělají hranice mezi Evropskou unií a zemí v brexitu se vstupy a potvrzeními?

Severní Irsko je hodně výbušnou půdou a karma se přenese i na výpravu. Leontýnka si během noci vyrazí zub o postel. Takže z dvoudenní odpočívací pauzy vznikne situace, kterou žádný rodič nechce zažít. Leontýnka odlétá do České republiky, protože sehnat specialistu na místě není možné. Pepa se snaží udržet zub v takových podmínkách, aby mohlo dojít k jeho reinplantaci.

Cestovat tedy bude výprava jen v nekompletní sestavě. V této partě se vydají k čedičovým sloupům, zvaným Obří val. Ten podle pověsti postavili obři, tedy spíš začali stavět most. Jen Lumi tvrdí, že na každém šprochu je chlupů trochu. Že by opravdu v Irsku žili obři, nebo jak to ten pes myslí? Místní dokonce říkají, že občas jsou z tohoto místa slyšet divné zvuky.

Ale jedeme dál. Severoirské pobřeží je velmi půvabné. Zaběhneme i na visutý most, přes který původně nosili rybáři úlovky. Nyní je to jen turistická atrakce. A na místě prý bloudí duše všech, kdo v Atlantiku přišli o život. Pobavíme se také o vlivu sociálních sítí na památky a o prodloužení času, který na návštěvu fotogenického místa potřebujete.

A jedeme dál. Do bývalého doku, kde se stavěl Titanic a byl zde také spuštěn na vodu. Ovšem nebyl pokřtěn šampaňským. Možná už to bylo znamení, že to nedopadne dobře. Stavba lodí byla velmi důležitá pro Belfast. Dávala totiž práci tisícům dělníků.

Jak to finálně dopadlo, zjistíme během videohovoru. A taky se dozvíme, jak bouřlivé bylo uvítání na letišti.

A jede se dál. Na koupačku například, protože v Irsku je 18 stupňů a to je prakticky letní počasí pro koupačku v oceánu.

Jak jsou v Irsku rozdělené pláže a jaká zvířata relaxují u moře? Nebo že by ta zvířata čekala na casting k seriálu Hra o trůny? Dívejte se a dozvíte se to.

Stará dobrá Anglie, Normanské ostrovy, Irsko, Skotsko, Wales. Místa plná mytických postav, keltských pověr a přísloví i malých kamenných domečků, které své obyvatele chrání proti nepřízni počasí. To vše v podání neotřelého a protřelého cestovatele Pepy Vrtala a jeho dcer Leontýnky a Josefínky (plus nového člena posádky, psa Lumi) ve zbrusu nové sérii Fotra na tripu!

Za televizi Prima

Klára Kotábová | externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima

E klara.kotabova@iprima.cz